Evo šta da uradite da postanete najbolji ljubavnik!

Seksualno uzbuđenje u velikoj meri mogu da poboljšaju pojedine namirnice. Trebalo bi da naučite šta je poželjno da stavljate u usta neposredno pre seksa.Namirnice koje pomažu da se pokažete kao vrlo potentan muškarac i svojoj dragoj priuštite još bolji i vatreniji seks, poznatije su kao afrodizijaci. Ima ih dosta, a mi vam donosimo spisak onih pomoću kojih ćete znatno poboljšati performanse u krevetu.

Međutim, koliko god pojedine namirnice znaju da vas uzbude, pojačaju i produže strast, toliko neke mogu da vas spuste i potpuno vam ugase seksualnu želju. Kako biste bili sigurni da jedete prave stvari, informišite se i o namirnicama koje bi trebalo da izbegavate.

PRIJATELJI EREKCIJE:

Banane
Upravo je vitamin B u bananama odgovoran za pojačavanje i poboljšavanje akcija u krevetu jer povećava energiju i smanjuje stres. U bananama postoji i čitav niz drugih dobrih sastojaka, kao što je triptofan, aminokiselina koja pomaže u proizvodnji hormona sreće serotonina, zatim kalijum, koji se koristi za proizvodnju polnih hormona te bromelain, enzim koji poboljšava protok krvi i povećava libido.

Bundeva i suncokretove semenke

Ove namirnice podižu nivo cinka, koji je ključan za poboljšanje zdravlja sperme i nivoa testosterona. Osim toga, bundeva i suncokretove semenke prepune su zdravih masti što je veoma važno za intimno zdravlje.

Celer
Konzumacija celera može da poveća količinu feromona i androsterona, koji je zapravo prirodni afrodizijak koji se nalazi u muškom znoju. Takođe može da utiče na širenje krvnih sudova što pojačava seksualni nagon i rezultira snažnijim orgazmom.


NEPRIJATELJI EREKCIJE:

Viršle
Ovo nikako ne biste smeli da izaberete za večeru ako se nadate akciji u spavaćoj sobi. Visoko zasićene masti koje sadrže viršle doslovno začepe arterije u penisu, a ako nameravate da uživate u seksu, ne želite da vam se to dogodi. Osim toga, viršle su obično napravljene od mesa lošijeg kvaliteta, što može da dovede do većeg stepena upale i naruši ravnotežu hormona.

Ljuti čips
Pitate se zašto je nešto tako dobrog ukusa zapravo loš izbor? Ako planirate vruću noć s devojkom, najbolje je da ovu poslasticu preskočite. Naime, baš kao i kod viršli, masti deluju nepovoljno na cirkulaciju i nivo testosterona. Osim toga, velike količine soli mogu da imaju prilično negativan uticaj na muškarce sa visokim krvnim pritiskom koji će se suočiti s problemom održavanja erekcije. I valja napomenuti da velike količine soli nadimaju i pospešuju stvaranje gasova.

Nana
Naravno, svež dah je obavezan ako se spremate na seks, ali ako posegnete za nanom, to bi moglo da upropasti vaše sposobnosti u krevetu. Menta smanjuje nivo testosterona, a samim time i nivo uzbuđenosti.

Razne grickalice i slatkiši

Ako osećate glad te pomislite kako je najbolje da u sebe strpate kakvu čokoladicu, učinićete kobnu grešku. Čokoladica će u trenutku znatno povećati dozu šećera u krvi, ali taj nivo će u vrlo kratkom roku snažno pasti i nakon toga ćete biti gladniji no ikada. Stoga se radije zadovoljite orašastim plodovima ili sirovim povrćem.

Izvor: Tportal
Foto: idiva.com

Pogledajte još