Put Subotica-Bajmok: Zaglavio se autobus, putnici nastavili peške

Otkazana je većina međugradskih polazaka autobusa, a mnogi inostrani prevoznici potražili prenoćište u Subotici.

Kako je rečeno u Javnom komunalnom predzeću “Čistoća i zelenilo”, svi lokalni putevi Subotici, koji su njihovoj u nadležnosti, prohodni su u punoj širini, a jedino je neprohodan deo puta Subotica – Bajmok gde su mašine ovog preduzeća poslate kao ispomoć “Vojputu” kako bi i ovaj pravac bio probijen.

Tehnički direktor ovog preduzeća Veselin Šuković izjavio je da su njihove ekipe stalno na terenu, gde dežuraju kako smetovi ne bi napravili problem, a tokom noći su posipali so da ne bi došlo do zaleđivanja puteva.

U Javnom preduzeću “Suboticatrans” kažu da je autobuski saobraćaj na teritoriji Subotice otežan i redukovan.

Pomoćnik direktora ovog preduzeća Milan Vasović rekao je da je od sinoć jedan njihov autobus zaglavljen kod Mišićeva, ka Bajmoku. U njemu je bilo 13 putnika, od kojih je većina nastavila peške ka Bajmoku.

"Osim gradskog saobraćaja, još funkcionišu i prigradske linije ka Čantaviru i Žedniku, kao i međumesni ka Kanjiži, dok su svi ostali međumesni polasci u pravcu Sombora i Bačke Topole otkazani", rekao je Vasović.

Osim toga, prema njegovim rečima, najveći domaći prevoznici “Lasta”, “GC”, “Niš ekspres”, kao i mnogi drugi otkazali su svoje polaske iz Subotice i ka Subotici i juče i danas.

Takođe, veliki broj inostranih autobusa se u toku jučerašnjeg dana zatekao u Subotici, od kojih su neki zatražili pomoć od Subotocatransa, kako mehaničarsku, tako i pomoć oko pronalaska smeštaja. Radi se o inostranim prevoznicima koji su preko Kelebije stigli u Suboticu, ili ih je policija na vreme preusmerila sa auto-puta, iz pravca Horgoša, pa su mnogi od njih se sklonili u Suboticu.

Izvor: Blic
Foto: Beta

Pogledajte još