Automobili izvučeni, i dalje apel da se ne kreće na put

"Ima vlasnika koji još nisu došli po svoje automobile, i oni su smešteni na pumpi", rekao je Nikolić agenciji Beta.

On je ponovio apel građanima da ne kreću na put ako to nije neophodno, jer i dalje duva jak vetar.

"Većina puteva je jako rizična, postoje deonice koji je su zatvorene", rekao je Nikolić.

Vanredna situacija je proglašena u Zrenjaninu, Pančevu, Bačkoj Topoli i Kanjiži.

"Vozače danas očekuju bolji uslovi nego tokom vikenda, ali su pojedini putevi, zbog olujnog vetra i velikih sneznih nanosa na području Vojvodine i dalje neprohodni"
, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

I dalje su neprohodni putevi Stajićevo - Čenta, Srbobran - Sirig, Granični prelaz "Bačalmaš" - Bajmok, Bačka Topola - Tornjoš, Savino Selo - Kula, Bačka Topla - Lipar i Kljajićevo - Gornja Rogatica - Bački Sokolac.

U većem delu Srbije tokom dana, prema prognozi meteorologa, biće sunčano vreme praćeno vetrom umerenog inteziteta.

Na području Vojvodine, posebno u Banatu i dalje će duvati jak olujni jugoistočni vetar, dok se u Timočkoj krajini očekuje slab do umeren sneg, a magla trenutno smanjuje vidljivost na području Crnog Vrha.

Iz Javnog preduzeća "Puteva Srbije" apeluju na vozače da zbog loših vremenskih uslova i olujnog vetra ne krećy na put, a ukoliko moraju, da obavezno koriste zimske pneumatike i lance, prilagode brzinu, poštu ograničenja u brzini, drže veće odstojanje između vozila.

Na vozače se apeluje da na put kreću isključivo sa dovoljnom količinom goriva, vode i hrane zbog mogućih nepredviđenih zastoja.

Na putevima prvog prioriteta putevi su uglavnom suvi, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta, kao i na prilazima zimskim turistickim centrima ima snega do tri centimetra koji se u jutarnjim i večernjim satima može pretvoriti u poledicu ili led.

Odroni su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Dragan Gojić

Pogledajte još