Otvorene osobe će vam slomiti srce: Varaju bez griže savesti

Prema novom istraživanju američkih eksperta, čak iako su braku i pouzdane, otvorene osobe su sposobne da varaju bez griže savesti.

"Većina ljudi koji teže ka dugim vezama smatraju da su otvorene osobe odlični supružnici jer imaju pozitivne emocije i zabavljaju ljude oko sebe. One su društvene i zabavne, ali studija pokazuje da su upravo takve osobe sklone i aferama. To su tipovi osoba koje su više narcisoidne", rekao je dr Nicholas Holtzman sa Georgia Southern Univerziteta koji je vođa studije.
On savetuje osobama koje preferiraju duže veze da se spoje sa onima koji su samosvesni i dragi jer su oni iskreniji, skromniji i manje je verovatno da će imati izlete na jednu noć.

Profesor je ispitao 1.000 Amerikanca i Indijaca oba pola. Intervjuisao je partnere, bivše partnere i njihove prijatelje kako bi saznao što više o njihovom ponašanju. Otkrio je da osobe koje su otvorene, previše zabavne i društvene najčešće varaju svoje partnere.

"Otvorenost može biti predispozicija da osobe budu u kratkim i dugim vezama istovremeno što vodi do nevere", dodao je Holtzman.

Izvor: Ženski kutak

Pogledajte još