Ostali ste bez prijatelja? Sigurno vas interesuju razlozi

Pročitajte par interesantnih razloga zbog čega nemate prijatelje, a koje svakako trebate uzeti u obzir.

Često otkazujete sastanak sa prijateljima
Ovo je jedan od glavnih razloga zašto nemate prijatelje. Ako ih često odbijate, pogotovo ako ste u ljubavnoj vezi, ne očekujte da oni budu uz vas kada vam budu potrebni. Važno je da uspostavite balans između potrošenog vremena sa prijateljima i onoga na poslu ili sa partnerom.

Mnogo se žalite
Ukoliko previše kukate definitivno bi trebalo da promenite tu lošu naviku jer je to ono što odvlači ljude od vas. Istina je da niko u blizini ne želi da ima osobu koja ne prestaje da jadikuje i koja je negativna. Pokušajte da budete što pozitivniji i da pronađete neku zanimljivu temu za razgovor sa vašim prijateljima.

Ne može vam se verovati
Ovo je još jedan razlog zbog kojeg nemate prijatelje. Ako vam neko poveri tajnu to ne znači da morate odmah da je podelite sa ostalim ljudima. Izbegavajte tračeve i držite zatvorena usta jer nikada nije dobra ideja da izneverite poverenje prijatelja. Zapamtite: „Ako nemate ništa lepo da kažete onda je bolje da ne kažete ništa“.

Očekujete previše od svojih prijatelja
Uvek je dobro da ne očekujete previše od ostalih ljudi jer tako štitite svoja osećanja i izbegavate razočarenje. Ako očekujete previše od svojih prijatelja verovatno ste previše razočarani jer i oni prave greške. Ali to ne znači da im nije stalo do vas. Pokušajte da im oprostite i što je najvažnije da izbegavate svađe sa njima oko sitnih stvari.

Vodite beleške
Vodite računa o tome na koga je od prijatelja red da izabere film ili restoran gde ćete ručati. Nije najpametnije da sve beležite jer ukoliko to radite nerviraćete prijatelje a postoji mogućnost da ćete ih i oterati. Fokusirate se na prijateljstvo umesto na potrebu da stalno isterujete pravdu.

Odbijate poziv za izlazak

Postoji određen broj puta koliko će neko da se potrudi oko vas i da vas pozove. Oni koji žele da vam budu prijatelji će da se trude oko vas ali ukoliko im vi to ne dozvolite, odustaće. Čak i kad vam se ne izlazi prihvatite poziv, sigurno ćete promeniti mišljenje.

Nikada ne pričate sa ljudima
Ako nikada ne pričate sa ljudima nemojte očekivati da će se oni vama obratiti. Verovatno misle da ste nezainteresovani i da im se ne sviđate. Zato vam neće ni prilaziti. Budite prijateljski nastrojeni, preuzmite samoinicijativu i upoznajte što više ljudi. Iako vam na početku može delovati strašno, veoma brzo ćete se uklopiti u društvo.

Izvor: 24sata

Pogledajte još