Liverpul pregazio Arsenal

Tim sa Enfilda furiozno je počeo meč i već je posle pedesetak sekundi igre poveo sa 1:0, a strelac je bio Martin Škrtel. Kapiten Liverpula Stiven Džerard je iz prekida ubacio loptu u šesnaesterac, a na petercu se najbolje snašao Škrtel i ubacio loptu u gol Arsenala.

U uvodnim minutima meča ekipa Arsena Vengera se ni malo nije snašla, a napadi Liverpula su se ređali kao na traci.

Već u 10. minutu rezultat je bio 2:0, a ponovo je strelac bio Škrtel. Ponovo je centrirao Džerard, ovog puta iz kornera, a Škrtel je glavom poslao loptu u mrežu.

U narednih nekoliko minuta Liverpul je imao još jednu neverovatnu priliku. Luis Suares je šutirao sa 25 metara i pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao Kolo Ture, koji je uspeo da promaši prazan gol.

Ipak, nije se dugo čekalo do narednog gola. U 16. minutu Suares je započeo napad Liverpula i poslao dug pas u šesnaesterac gostiju gde se najbolje snašao Rahim Sterlong za 3:0.

Odbrana Arsenala nije postojala na početku meča, što je Liverpul iskoristio i postigao još jedan pogodak. U 20. minutu strelac je bio Danijel Staridž.

Liverpul je do kraja poluvremena oborio tempo, tako da nije bilo golova.

Na samom početku drugog poluvremena, u 50. minutu, Sterling je ostao sam ispred golmana Arsenala i bez većih problema povisio na 5:0.

Od tog momenta fudbaleri Arsenala su zaigrali malo bolje, ali jedino što su uspeli da urade je da postignu jedan gol. U 68. Minutu Džerard je u svom šesnaestercu oborio Čemberlena, a sigiran sa bele tačke bio je Mikael Arteta.

Ovom pobedom Liverpul je došao do 50. boda u sezoni i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige, dok je Arsenal i dalje lider sa 55 bodova.

Pogledajte još