Greške koje ne smete da napravite na razgovoru za posao

Da ne biste uprskali priliku, obavezno pročitajte koje pgreške ne smete da napravite...

1. Nemojte doći nepripremljeni
Pre nego odete na razgovor, istražite firmu, njihovu politiku i filozofiju za slučaj da vam postave koje pitanje vezano za njihovo poslovanje. Poželjno je i da date neki pozitivan komentar na njihov rad ili nešto što vam je posebno interesantno.

2. Nemojte se neprikladno obući

Činjenica je da u današnjem svetu, odelo zaista čini čoveka. Ma koga lažemo, uvek je tako bilo! Imajte na umu da ćete ostaviti prvi utisak i u skladu s tim, pobrinite se da on bude dobar. Obucite se profesionalno i uredno. Izbegavajte prekratke suknje i haljine, duboki dekolte, napadne boje i uzorke, kao i izražajan make-up.

3. Nemojte kasniti
Ne samo da nemojte zakasniti, već se pobrinite da na dogovorenom mestu budete barem 15 minuta pre dogovorenog vremena. Ako ne poznajete najbolje deo grada u koji idete na razgovor za posao, na vreme proučite rutu koju morate proći, kako se ne biste slučajno izgubili ili zapeli u saobraćaju.

4. Nemojte kritikovati bivše kolege
Bez obzira na to koliki je vaš bivši šef ili neko od kolega bio kreten, nemojte to reći. Ogovaranjem bivših saradnika ostavićete utisak detinjaste i nezrele pa samim tim i neprofesionalne osobe.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još