Predsednik FK Partizan Dragan Đurić podneo ostavku

Protiv Đurića koji je za predsednika Partizana izabran oktobra 2008, vodi se postupak pred Specijalnim sudom zbog malverzacija u slučaju privatizacije Veterinarskog zavoda.

"Predsednik kluba je obavestio Sekretarijat da zbog privatnih obaveza neće moći da se posveti radu kluba u meri i na način kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu", piše u saopštenju na sajtu Partizana.

Posle sastanka u Teleoptiku, koji je trajao oko 90 minuta, niko iz uprave nije hteo da daje izjave.

U saopštenju se navodi da je Đurić predložio da, s obzirom na predstojeći početak takmičarske sezone, potpredsednici kluba preuzmu poslove predsednika kluba što je i prihvaćeno.

Partizan je od šest poslednjih titula pravaka Srbije, pet osvojio pod vođstvom Đurića.

Đurić je uhapšen 13. januara zbog krivične prijave koju je protiv njega podnela policija u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda, kao jedne od sporne 24 privatizacije. On je deset dana kasnije pušten iz pritvora pošto je položio jemstvo od dva miliona evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda kojeg je 2005. godine kupila kompanija Zekstra, koja je u Đurićevom vlasništvu.

Đurić je osumnjičen za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica jer je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica Zekstra d.o.o i Bankom d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207 miliona dinara.

Pogledajte još