Đorđević: Grupa je jaka, ali mi smo jači!

"Mi kao reprezentacija smo u podređenom položaju po fizičkoj snazi u odnosu na ostale selekcije, izgubili smo ono što smo nekada bili... Sve se zasniva na tome i nama predstoji veliki deo rada na spremnosti.
To je razlog zašto više nemamo rezultate.. Igrači poseduju talenat i tehniku, ali nam to ništa ne znači bez spremnosti",
rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

On je još jednom naglasio da je zadovoljan žrebom za Svetsko prvenstvo i dodao da se najviše pribojava meča sa Iranom.

"Zadovoljan sam što je grupa tako jaka. Volim da se takmičim sa tako jakim protivnicima. Samo takmičenjem protiv njih možemo da dođemo do kvaliteta i samo tako možemo da pobedimo, što svi mnogo želimo. Ja u savakoj utakmici idem na pobedu i time ću se voditi na Svetskom prvenstvu. Grupa jeste teška, sa jakim protivnicima, ali mi smo jači", rekao je selektor "orlova".

Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Španiji takmičiti u Grupi A u Granadi sa selekcijama domaćina, Francuske, Brazila, Irana i Egipta.

Đorđević je kazao da raspored mečeva na Mundobasketu ne ide na ruku reprezentaciji.

"Treći meč na velikim takmičenjima uglavnom se odigra najslabije sa najlakšim protivnikom... a nama tada dolazi Iran, ekipa koja je zajedno sedam, osam godina, koja je uspela da dobije Kinu i Filipine, da osvoji Azijsko prvenstvo... Lakše će mi biti da pripremim utakmice sa Španijom i Francuskom, jer će svi igrači biti 'popaljeni' za te mečeve", kazao je Đorđević.

On je dodao da će selkcija pripreme za Mundobasket početi 10. jula, a da će glavni deo odraditi na Kopaoniku, posle čega će odigrati par pripremnih turnira.

Đorđević je takođe kazao da u srpskim klubovima "ima dosta materijala" za reprezentaciju, kao i da je spisak potenicijalnih reprezentativaca veliki, ali da još uvek ne želi da govori o imenima.

"Napravio sam prve kontakte, razgovarao sam sa Nemanjom Bjelicom u Milanu, a sada mi predstoji period kada ću gledati utakmice I treninge kandidata, trebalo bi u SAD da idem", rekao je on.

Potpredsednik košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga kazao je da reprezntacija poseduje kvalitet i dodao da ni jedan protivnik ne sme da se potceni.

"Mi imamo kvalitet i mladu reprezentaciju, međutim, danas sve reprezentacije igraju košarku, svi su napredovali... Ne smemo nikoga da potcenimo", kazao je Bodiroga.

Svetko prvenstvo u Španiji igraće se od 30. avgusta do 14. septembra, a titulu brane Sjedinjene Američke Države.

Beta

Pogledajte još