Kafana "Ona moja": Provod ove nedelje


Utorkom, Marko Bulat
Sredom, Žile Hram I takmičenje za Zvezdu One moje
Četvrtkom, Mirjana Milosavljević, Aleksandar Živanović i „Decibel bend“
Petkom, Mirna Košanin i „Miami bend“
Subotom, „Akustik bend“
Nedeljom, Džoni i Vokersi – veče andjela

Ove nedelje program u Onoj mojoj je više nego interesantnan. Nedelju započinjemo nastupom Marka Bulata, koji je zakazan u utorak, Za skoro dva meseca koliko kralj narodne pesme nastupa u “Onoj mojoj”, utorak u omiljenoj kafani mnogih, vrvi od ljudi I fenomenalne atmosfere. Dan kasnije, u sredu Žile Hram je tu da objasni definiciju kvalitetnog kafanskog provoda. Od ove srede priključiće su se I kandidati za izbor Zvezde One moje, tako da će veče biti veoma interesantno.

Ove nedelje, 16.2.u već tradicionaloj večeri anđela, uz Džonija i Vorkerse, prikupljaće se donacije za pomoć gradskoj asocijaciji slepih I slabovidih Beograda. Gradska organizacija slepih Beograda, članica Saveza slepih Srbije, je od pre dve godine promenom zakona o finansiranju u vrlo lošoj materijalnoj poziciji. S obzirom da više nisu na budžetu grada i države finansiraju se isključivo od projekata koje dobijaju, što nije dovoljno za rad i neometano funkcionisanje s obzirom da koordinišu preko 2.500 slepih i slabovidih lica na teritoriji Beograda. Time su izjednačeni sa nevladinim organizacijama koje žive od projekata, samo što za razliku od njih nemaju podršku medija i finansijera sa strane. Projekti koje dobijaju su dobar priliv novca "sa strane", međutim, to nije dovoljno da podmiri osnovne potrebe. Primera radi, ne raspolažu ni sa jednim belim štapom i crnim naočarima. U okviru Gradske organizacije slepih od 1996. postoji salon za masažu "Biosana" koji uz pomenute projekte uspeva da održava konto na nuli. Uprkos tome što salon dobro radi i izuzetno je cenjen i posećen, to nije dovoljno za kontinuiran i neomatan rad organizacije, jer im su im potrebna novčana sredstva za pomoć, rehabilitaciju i osposobljavanje slepih i slabovidih lica (kroz razne trninge i programe, rad sa stručnim licima za koji sada nemaju u budžet).

S tim u vezi, 16. februara biće organizovano humanitarno veče sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć Gradskoj organizaciji slepih. Svi raspoloženi da se odazovu ovom pozivu dobrodošli su od 22 h u kafani "Ona moja" koja se nalazi u ulici Vojvode Šupljikca 31a. S obzirom da su se pozivu odazvale brojne poznate ličnosti, a ovo mesto je osim dobrog provoda poznato po humanitarnim akcijama sa odličnim odjekom, sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite kako bismo pomogli hrabrim ljudima iz Gradske organizacije slepih koji se bore za naše slepe i slabovide sugrađane.

Pogledajte još