Twiter ponovo menja izgled?

0

Neki od korisnika Twittera, među kojima je i jedan od urednika sajta Mashable, primetili su ovih dana izmene na svojim Twitter profilnim stranicama – profilna slika i biografija su pomereni u levu stranu, a naslovna slika sada zauzima dobar deo stranice.

Twitter je poznat po tihom testiranju novih funkcija i dizajna, pre nego što se sve predstavi široj korisničkoj publici.

Redizajniran je i deo gde se prikazuju tvitovi. Više se fokusira na fotografije i kartice sa sadržajem, sa udaljavanjem od striktno vertikalnog listanja sadržaja. Ispod naslovne fotografije nalaze se statistički brojevi za tvitove, fotografije/video, lista osoba koje pratite, pratioci, favoriti i liste.

Kada se otvori nečiji Twitter profil, on automatski izgleda kao profil korisnika. Testeri su uvideli da se i stranice korisnika koji nisu deo testa, prikazuju u novom dizajnu.

Preporučena veličina naslovne fotografije u test verziji Twittera je 1500 x 1500 piksela (naspram 1252 x 626 u aktuelnom dizajnu), tako da će korisnici ubuduće morati da zamene svoje slike kako ne bi izgledale razvučene. Naravno, kada novi dizajn bude dostupan svima.

Twitter za sada nije komentarisao temu o novom redizajnu svog servisa.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.