Korisni kućni trikovi: Rešenje za sitnice koje vas nerviraju

Za osveženje prostorije nakon prženja ribe, u šerpu sipajte oko litar vode, dodajte malo cimeta ili bilo kog drugog začina čiji miris volite i pustite da prokuva. Smanjite temperaturu da polako isparava.

Ako ste frižider temeljno očistili a još uvek se osećaju pomešani mirisi hrane, ostavite šoljicu sa talogom od kafe par sati u frižideru. Kafu možete koristiti i za neutralisanje drugih mirisa.

Miris zagorelog mleka otklonićete ako ga izručite u čistu posudu pa ga pokrijete nakvašenom čistom krpom savijenom načetvoro.

Prilikom barenja ribe sipati malo mleka. Meso će postati belje, a nestaće i neprijatan miris koji se širi pri barenju ribe. Isti efekat se postiže kada se posuda prekrije krpom natopljenom u sirćetu, naravno mleko onda ne treba dodavati.

Kada se kuva kupus, po celom stanu se širi neprijatan miris. Da bi se to izbeglo, prekrijte šerpu u kojoj se kuva kupus čistom krpom natopljenom sirćetom.

Zagoreo vam je pasulj. Odmah ga preručite u drugi sud i prekrijte vlažnom krpom. Posle deset minuta promenite krpu, upiće najveći deo mirisa zagorelog.

Ako se ulubi neka aluminijumska posuda sa grlićem, možete je ispraviti tako što u nju sipate suvi pasulj, pa vodu tako da se preliva, dobro zatvorite i ostavite dva – tri dana. Pasulj će nabubreti i posuda će se ispraviti.

Taj pasulj se može kasnije koristiti za kuvanje.

Izvor: 24sata

Pogledajte još