Sramota: Trudnice dobile lažirane rezultate testa o bebama

Dva buduća oca u prijavi tvrde da dabl test za rano otkrivanje Daunovg sindroma nije ni urađen i da su rezultati analiza koje su dobili iz te ordinacije falsifikovani.

Odeljenje za zdravstvenu inspekciju u Nišu donelo je rešenje kojim je osnivaču Ginekološko- akušerske ordinacije zabranjuje uzimanje uzorka krvi pacijentkinjama, a podnelo je i zahtev za pokretanje prekšajnog postupka. Po nalogu Osnovnog tužilaštva i inspektori Policijske uprave u Pirotu ispituju navode prijave koju su protiv privatne Ginekološke ordinacije.

Aleksandar Đenić kaže da je prošle godine sa suprugom otišao kod dr Đorđevića da ona da krv za analizu.

"Ordinaciji smo to platili 3.200 dinara, ali bez priznanice. Posumnjao sam u validnost dokumenta Pozvao sam kliniku „Human“ u Nišu koja mi je dala potvrdu da taj test nije rađen kod njih"
, kaže Đenić.

Nemanja Ćirović kaže da je proverio rezultate svoje supruge u Nišu.

"Rekli su mi da takav pacijent u Poliklinici „Human“ ne postoji .Podneli smo prijave. Mi smo prevareni, a sve ovo radimo zbog svih budućih roditelja. Postoji ogroman strah kod supruga"
, kaže Ćirović, dodajući da će novac koji dobiju posle tužbe nameniti bolesnoj deci.

Advokat vlasnika Ginekološke ordinacije Tomislav Tošić ne spori da su nalazi falsifikovani, ali dodaje da ova Ordinacija nema ništa s tim. I vlasnik Ginekološke ordinacije Dr Ljubiša Đorđević kaže da su uzorke krvi u Niš slali autobusom.

"Verovali smo nalazima koji su poslati. Za mene je ovo strašan šok"
kaže dr Đorđević.
Vlasnica niške poliklinike „Human“ Olivera Sinđelić rekla je da su odmah slučaj prijavili zdravstvenoj inspekciji i policiji i dali na uvid svu potrebnu dokumentaciju.

Pogledajte još