Monteko Spa Konak

Ekipa portala www.Nadlanu.com bila je gost novootvorenog Spa centra "Monteko", koji predstavlja nešto potpuno trendi i novo u našoj zemlji

Na petnaest kilometara od centra Beograda, u Ostružnici, otvoreno je pravo malo seosko utočište koje se sastoji od konaka sa velikim dvorištem i male seoske radnje sa prirodnim kozmetičkim preparatima. Konak se prostire na tri nivoa, ima restoran sa otvorenom kuhinjom, salon za doručak, zimsku terasu, mini fitnes salu, saunu, tursko kupatilo sa veštačkim zvezdanim nebom, spa programe, apartmane... sve što jedan spa centar može da pruži.

Uz konak se nalazi dvorište sa prostranim ležaljkama i baldahinima namenjenim za odmor, gde se uz voće i čaj možete potpuno opustiti. U ponudi je ručna tehnika koja podrazumeva: masažu, pedikir, manikir, negu kose, pakovanje tela, vežbe koordinacije tela i uma i aparatne tehnike Vela metoda, termo ćebe, ultrazvučno čišćenje lica i ono što se nama najviše dopalo ogromna hidromasažna kada koja pravi fenomenalnu penu. Na usluzi su vam celodnevni programi koji traju 12 časova i to "zdrav dan" (program čišćenja organizma), "miran dan" (program protiv stresa) ili "dan za buđenje" (program jačanja imuniteta i buđenja organizma). U zavisnosti od vašeg vremena, možete se odlučiti za prepodnevni, podnevni ili program u predvečerje. Zainteresovani mogu i da prespavaju u apartmanima koji nose naziv "kamilica"-za smirenje i čišćenje organizma, "lavanda"-za odmor i opuštanje, "bor" za postizanje mira i ravnoteže ili u "mandarini" za postizanje energije.

Svi tretmani su osmešljeni tako da prvenstveno utiču na psihu jer od nje zavisi i vaše fizičko stanje. Ovde nećete doći samo radi opuštanja već i zbog lečenja. Kupke i esencijalna ulja koja se ovde koriste imaju lekovito dejstvo. Prostor je opremljen i dizajniran tako da blagotvorno deluje na telo i duh. Svi materijali i boje potpuno su prirodni i pažljivo odabrani tako da pozitivno utiču na vaše zdravlje. Sobzirom da zdrava hrana pročišćava telo i tako blagotvorno utiče na psihu, nutricionista Milica je specijalno za nas spremila glavni obrok ručak koji nam je obezbedio svu potrebnu energiju.

Na meniju je bila: paradajz čorba sa žitaricama, gratinirani karfiol sa sojinim mlekom i mocarelom, šitaki pečurke, sojine šnicle sa lešnikom i bademom, grilovano povrće, pirinač (divlji crni i indijski braon). Salate: antioksidans (beli kupus, prepečene semenke suncokreta, hladno ceđeno bundevino ulje i umevoši sirće), hromovita (zelena, ljubičasti kupus, šargarepa, praziluk, paprika, maslinovo ulje, jabukovo sirće), salata od sočiva, tarator, energetska sačata (celer, jabuke, šargarepa, suvo grožđe, med, jabukovo sirće). Sve smo zasladili sa pitkim pivom od meda i koktelom od aloje i kupinovog vina.

Ova prava mala oaza ne može da se opiše rečima, ovo morate da probate. Dođite i neutralizujte svoj stres koji vučete kao posledicu brzog gradskog života.

Jelena Antonijević

Pogledajte još