Saznajte kako da izgledate savršeno na fotografijama

1. NE TREBA DA SE FOTOGRAFIŠETE ISPOD LINIJE BRADE
- Na fotografijama fotografisanim iz anfasa ili sa visine ljudi mnogo lepše izgledaju. Fotografisanjem sa malo podignutim foto-aparatom izbeći ćete da vam brada izgleda duplo veće - kaže Kim Stenton, fotograf iz Južne Floride.

Na taj način i oči dolaze do izražaja, zbog čega fotografi na venčanjima najčešće stoje na stolicama dok fotografišu. Kogod da vas fotografiše, trebalo bi da bude malo izdignut u odnosu na vas ili bar da drži aparat u visini vaših očiju. Tako ćete izgledati mršavije.

2) PAZITE DA VAM NE ISPADNE STOMAK
Ako udišete duboko kako biste uvukli stomak, grešite. Tako vam ramena deluju povijeno na fotografijama. Umesto da udišete duboko, izdišite tokom fotografisanja. Udahnite duboko kad neko uzme foto-aparat i ispavite ramena i podignite grudi i izdahnite polako osmehujući se dok vas fotografišu.

3) IZBACITE GLAVU NAPRED
Ako izbacite glavu malo prema aparatu, lepše ćete ispasti na fotografiji. Ako vam se ne sviđa da tako stojite, ispravite ramena i malo ukrivite glavu taman toliko da osetite zatezanje u ključnoj kosti. To će imati isti efekat kao i ako isturite glavu napred.

4) IZBEGNITE TREPTANJE
Ne dopustite da vas fotografišu sa zatvorenim očima. Gledajte u zemlju dok pozirate, a kada kažu „ptičica“, podignite oči i pogledajte u aparat. Na ovaj način ćete izgledati sveže, a ne smoreno i sprečićete treptanje. Ako nosite sočiva ili imate suve oči zbog alergije, koristite kapi za oči.

5) ISTANJITE SE ŠMINKOM
Profesionalna šminkerka Marisa Rudolf savetuje sledeće:
- Kako biste istakli jagodice, nanesite malo pudera odmah ispod jagodične kosti dok pravite „riblju facu“.
- Kako vam brada ne bi izgledala veće, nanesite puder odmah ispod vilice.
- Kako biste prikrili celulit na nogama, koristite samopotamnjivač.

6) NEMOJTE SE SMEJATI – OSMEHUJTE SE
Prema njujorškom fotografu Piteru Harliju, kombinacija smeškanja i blagog čkiljenja daje vam zanosan izgled. Tako se sužava razdaljina između zenica i donjih kapaka, zbog čega delujete samopouzdanije. Vežbajte uz ovaj snimak sa Jutjuba.

7) PROTRESITE KOSU
Od jutra do večeri pramenovi su vam se najverovatnije opustili. Na fotografijama takva kosa izgleda još opuštenije. Pre samog fotografisanja, protresite kosu – na taj način ćete joj dati volumen.

8) ISTAKNITE DOBRE STRANE, A SAKRIJTE LOŠE
Svačije telo je drugačije, pa svi treba da se pridržavaju drugih pravila. Ako imate kratak torzo, nemojte ruke držati na struku, nego na kukovima ili niže. Ako imate punije noge, prekrstite ih ako sedite ili ih ukrstite ako stojite ili izbacite jednu nogu malo napred. Nemojte nositi tamne stvari kako biste prikrili ono što ne volite kod sebe. Nosite ono što vam dobro stoji i u čemu se osećate najlepše, prenosi Žena.

Izvor: 24sata

Pogledajte još