Srceparajuća scena: Pas pokušava da probudi uginulog prijatelja

On prikazuje neutešnog psa koji na svaki način pokušava da "probudi" svog najboljeg drugara, kog je udario automobil. Njegovi napori da povrati nerazdvojnog prijatelja su, međutim, bezuspešni. Drugi pas je nakon udarca uginuo.

Crni pas na srceparajućem snimku uporno šapicama gura, vuče i tapka sada već beživotno telo svog prijatelja, u nadi da će se on probuditi, dok život i saobraćaj oko njih nastavljaju da se kreću svojim tokom.

Snimak je načinio jedan vozač kamiona koji se našao u blizini nakon fatalnog udarca u kom je jedan pas izgubio život, a drugi svog najboljeg prijatelja.

Crni pas ostao je neko vreme pokraj tela svog uginulog drugara, lajući, cvileći i zavijajući, jer nije mogao da se pomiri sa bolnom činjenicom da je ostao sam.

Uprkos nedavno postavljenoj naučnoj tezi da su psi verni samo onome koji ih hrani, ovaj dirljivi snimak pokazao je da su njihove emocije prema bližnjima mnogo dublje od toga. Njihova ljubav je ne samo bezgranična, već i bezuslovna. O tome govore brojni primeri životinja koje su ostale uz svoje vlasnike i kada ovi više nisu mogli da se brinu o njima, a neke od njih su čak odbile da ih zaborave i nakon smrti.

Tokom poslednjih nekoliko godina predivne priče o nesebičnim podvizima životinja i načinima na koje su one pokazale ljubav prema bliskim stvorenjima dospele su u centar pažnje, ne bez razloga, a mi smo se potrudili da neke od tih priča podelimo sa vama.

Psi nisu samo simpatična stvorenja koja umeju da nauče zanimljive trikove. Iako treba ceniti njihovu zabavnu stranu i uživati u njoj, uvek se treba setiti da su psi stvorenja snažnih emocija, koje će nastojati da ispolje u svakom trenutku. Ovaj video je tu da nas podseti na to.

Foto: youtube printscreen
Izvor: Životinje.rs

Pogledajte još