Toni Cetinski sakrio milionsku prevaru: Napravio 3 svadbe da bi skrenuo pažnju!

Pre nepunih mesec dana estradni medijski fokus bio je usmeren na porodicu Cetinski: sin Toni, kome tepaju da je kralj hrvatske estrade, ženio se treći put. Sve je oko tog venčanja bilo veoma javno - od prosidbe preko naslovnih strana novina do svatova koji su pozirali fotoreporterima kao na crvenom tepihu nekog filmskog festivala.

Toni i Dubravka Dujak, magistarka ekonomije i stručnjak za PR, tri puta su slavili bračne zavete, deleći svaki trenutak svoje sreće s medijima i na društvenim mrežama.

Mnogi su pitali odakle uspešnom pevaču tolika potreba za tolikim eksponiranjem svog novog braka. Njegovi bliski prijatelji uveravaju da Toni nije sklon sličnim tabloidnim ispadima.

"Iznerviram se kad u novinama ili po tračerskim forumima čitam komentare o Tonijevoj krizi srednjih godina koja ga je navela da medijima šalje svoje fotografije i s tabloidima deli svaki delić svoje privatnosti. Nisu li takvi potezi razumljivi? Zar se vi ne biste odlučili na slično skretanje fokusa s teških optužbi pod kojima se trenutno nalaze njegovi roditelji", pita se Tonijev dugogodišnji saradnik, podsećajući da je optužnica protiv njegovih roditelja podignuta dok pevačevi obožavaoci još nisu stigli da pogledaju film iz kapele iz Las Vegasa, niti su nabrojali sva poznata imena koja su bančila do zore s mladencima.

Skoro pravo sa višednevnog slavlja, poznata muzičko-preduzetnička porodica ušla je u verojatno najteže dane u životu.

Naime, DORH je protiv Tonijevijh roditelja, Vinke i Mirka Cetinski, i Drage Radolovića i dve kompanije, podigao optužnicu za zloupotrebu položaja i vlasti, pomaganja u tome i pranja novca.

Iako u saopštenju DORH-a o podizanju optužnice nisu bila navedena imena optuženih ni oštećenika, mediji su odmah po objavi zaključili da je u pitanju slučaj zbog kojeg je preduzetnik Danko Končar još 2010. podneo kaznene prijave. Priča koja se već dugo rasteže, konačno će se naći na sudu.

Naime, županijsko državno tužilaštvo u Puli, nakon dovršene istrage, tereti bračni par Cetinski i Radolovića, da su tokom 2007. i 2008. godine na području Istre, kako bi se neosnovano koristili prilikom kupoprodaje poslovnih dela u 32 trgovačka društva, određivali, odobravali i naplaćivali veće cene za poslovne delatnosti od njihove stvarne vrednosti, pa su tako za sebe, a na štetu oštećenog trgovačkog društva, firme Kermas Danka Končara, pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu većem od 11.819.444 evra!

Vinka Cetinski javila se odmah nakon objave optužnice saopštenjem za javnost i tako prekinula višegodišnju, samonametnutu medijsku ćutnju. U saopštenju kaže kako je sramotno i nedopustivo da za optužnicu saznaje putem medija i da novine iznose detalje optužnice koju ni oni ni njihovi advokati nisu dobili ni videli.

U saopštenju još jednom ponavlja kako su ona i suprug žrtve Danka Končara, i da se protiv njih ustavno sprovodi medijski linč kojem je cilj uništenje porodice Cetinski.

Jutarnji.hr

Pogledajte još