Miščević: Zbog EU što pre formirati vladu

0

Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević kaže je da je za evropske integracije važno da se Skupština i Vlada konstituišu što pre nakon vanrednih izbora.

Foto: Medija centar

Ona je za RTS istakla da će novi sastav Skupštine Srbije čekati donošenje velikog broja zakona, među kojima su medijski zakoni, koji su prošli verifikaciju Evropske komisije, ali i zakoni o radu i stečaju.

Miščevićeva je istakla da smatra kako vanredni parlamentarni izbori u Srbiji neće usporiti proces pregovora Srbije o članstvu sa EU.

„Naredne nedelje nas čeka otvaranje razgovora o pitanjima prosvete i kulture. Nište nije stalo, naprotiv, idemo dva koraka unapred“,
kazala je Miščevićeva gostujući na Dnevniku RTS-a.

Upitana da li rad Vlade Srbije na evrointegracijama usporava to što je u tehničkom mandatu, šefica predovaračkog tima Srbije odgovorila je da to u ovom trenutku nije važno, zato što političke odluke „nisu nužne da bismo se upoznali sa pravom Evropske unije“.

Miščevićeva se složila sa mišljenjem ministra za evropske integracije Branka Ružića da u prvoj godini pregovora može biti otvoreno čak pet ili šest pregovaračkih poglavlja.


Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.