Ove iOS aplikacije bismo voleli da vidimo na Androidu

Foto: AP

iA Writer

Apple App Store je prepun aplikacija za pisanje, a jedna od najpopularnijih i najboljih je iA Writer aplikacija. Aplikacija je dizajnirana da korisniku pomogne da se koncentriše na ono što piše, a nema bojazni da se nešto može poremetiti kada je formatiranje ili font u pitanju. Moguća je sinhronizacija sadržaja sa iCloudom i Dropboxom, a na iPadu postoji fokus mod koji prikazuje tri reda u određenom trenutku.

Tweetbot 3

(old_image) Writer / Tweetbot

Za one koji su napredni korisnici Twittera na iOS uređajima, tu je fenomenalna Tweetbot aplikacija: brza, laka za korišćenje i nudi pregršt opcija za snalaženje na Twitteru. Tu je više filtera za blokiranje korisnika bez potrebe da ih više ne pratite, tu je podrška za više servisa kao što su Instapaper i Pocket. Aplikacija podržava i rad sa više naloga i lista.

Nike+ Fuelband

Zanimljivo je da je ova popularna fitnes aplikacija dostupna samo za iOS uređaje, a ne za Android. Nike ističe da je problem konzistentnost, jer ne može da garantuje da će Fuelband aplikacija raditi kako treba na nekoliko stotina hiljada uređaja. Kada je sama aplikacija u pitanju, tu su standardne opcije praćenja fitnes i zdravstvenih parametara, deljenje rezultata sa drugima, postavljanje dnevnih ciljeva i specijalnih aktivnosti.

(old_image)
Fuelband / Mailbox

Mailbox

Ova aplikacija značajno olakšava korišćenje mailova. Dizajnirana je da čisti Inbox brzo i lako, da arhivira stvari koje korisniku nisu potrebne. Aplikacija ima podršku za Gmail i iCloud email, a nedavno ju je kupio Dropbox, što obećava nove mogućnosti u budućem periodu.

Nosy Crow



Nosy Crow
je izuzetna aplikacija za decu. Donosi interaktivne knjige u slikama, dobila je veliki broj nagrada. Aplikacija se sastoji od zanimljivih, interaktivnih slikovnica, koje uključuju izmišljene priče, fenomene ali i klasične bajke sa svim poznatim likovima.

iWork

(old_image)

Ovo je Apple iOS odgovor na Google Docs i Microsoft Office aplikacije. Ono što Apple aplikaciju izdvaja jeste lepota interfejsa, jednostavnost i nekoliko jedinstvenih funkcija. Keynote se posebno izdvaja, kao alatka za prezentaciju sa moćnim grafičkim elementima. Tu su i ostali delovi, kao što su Pages, Numbers, iPhoto, iMovie i druge, koje svaka za sebe (ali i zajedno) pružaju jedinstveno iskustvo.

Garageband

Garageband je odlična muzička aplikacija, korisna za kreiranje muzike i sinhronizaciju sa desktop verzijom. Ovo je odlična alatka kako za muzičke profesionalce, tako i za zaljubljenike u muziku, koji žele da kreiraju i zabavljaju se sa sopstvenim muzičkim kreacijama.

B.J.
Pogledajte još