Položaj u snu otkriva emocije vašeg partnera

Kada se probudite, zapamtite gde je bio vaš partner, a gde vi, jer položaj u kojem spavate može da otkrije neke zanimljivosti o vašem odnosu, tvrde stručnjaci.

Ako oboje ležite na boku, okrenuti u istu stranu u tzv. položaju kašike, verovatno ste tek ušli u vezu, dominiraju strast i potreba za bliskošću.

Razdvojena „kašika“, kada on ležerno drži jednu ruku na vama, pokazuje bliskost, ali i potrebu za udobnošću i odmorom.

Ako ste oboje na boku, okrenuti jedno prema drugome i zagrljeni, verovatno ste na početku veze. Iako je ovaj položaj neudoban i zaustavlja cirkulaciju u rukama i nogama, koje su isprepletane, zaljubljenima ne smeta.

Ako on spava na leđima, a glava žene mu je na ramenu ili grudima, dok su ruke isprepletane, oboje vole da se maze i vode ljubav.

On leži na leđima i grli jednom rukom partnerku, osećaju se sigurno i udobno u vezi, taj zaštitnički položaj govori o ozbiljnosti odnosa. Kada su samo noge isprepletane, a ostatak tela ne, osećanja su snažna, ali svako ima potrebu za ličnom slobodom.

Svako okrenut na svoju stranu, posle nekoliko godina tako spava više od polovine parova. To ne znači da više niste bliski, već da vam je potrebno više prostora za spavanje.

Večernje Novosti

Pogledajte još