10 zanimljivosti koje niste znali o Twitter-u

0

Bez obzira na to da li redovno tvitujete ili ne, bar jedan od ovih deset neobičnih podataka sigurno će vas iznenaditi.

1. Holandska porno glumica Bobi Eden obećala je javno da će seksualno zadovoljiti svih svojih sto hiljada pratilaca ako Holandija 2010. pobedi u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu.
Na žalost brojnih njenih pratilaca, Holandija je u samom finalu prvenstva izgubila od Španije.

2. Svaki treći korisnik interneta u Saudijskoj Arabiji aktivno koristi Twitter. Taj procenat od 33 posto je svetski rekord. Poređenja radi, u SAD taj procenat internet korisnika koji koriste i Twitter iznosi 11 posto.

3. Mnogi koriste Twitter u svrhu besplatne promocije, ali i zarade. Reper 50 Cent je tako zaradio 5 miliona dolara nakon što je ohrabrio svoje pratioce da kupe akcije kompanije H&H Imports.
Naravno, deo kompanije H&H imports bio je u vlasništvu 50 Centa.

4. Twitter trenutno vredi oko 30 milijardi dolara. Ipak, ova društvena mreža nikada nije bila neposredno profitabilna kao što se očekivalo, a u 2013. je zabeležila gubitak od 645 miliona dolara.

5. Twitter može da predvidi pojavu gripa i sličnih epidemija i način njihovog širenja, tvrdi studija koja je analizirala 167.995 tvitova. Tvitovi koji govore o bolesti u ovoj studiji korišćeni su kako bi se uočila pojava gripa, i to je bio uspešan postupak u 9 od 11 američkih gradova koji su bili deo istraživanja.

Pogledajte ostale:

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.