10 zanimljivosti koje niste znali o Twitter-u

1. Holandska porno glumica Bobi Eden obećala je javno da će seksualno zadovoljiti svih svojih sto hiljada pratilaca ako Holandija 2010. pobedi u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu.
Na žalost brojnih njenih pratilaca, Holandija je u samom finalu prvenstva izgubila od Španije.

2. Svaki treći korisnik interneta u Saudijskoj Arabiji aktivno koristi Twitter. Taj procenat od 33 posto je svetski rekord. Poređenja radi, u SAD taj procenat internet korisnika koji koriste i Twitter iznosi 11 posto.

3. Mnogi koriste Twitter u svrhu besplatne promocije, ali i zarade. Reper 50 Cent je tako zaradio 5 miliona dolara nakon što je ohrabrio svoje pratioce da kupe akcije kompanije H&H Imports.
Naravno, deo kompanije H&H imports bio je u vlasništvu 50 Centa.

4. Twitter trenutno vredi oko 30 milijardi dolara. Ipak, ova društvena mreža nikada nije bila neposredno profitabilna kao što se očekivalo, a u 2013. je zabeležila gubitak od 645 miliona dolara.

5. Twitter može da predvidi pojavu gripa i sličnih epidemija i način njihovog širenja, tvrdi studija koja je analizirala 167.995 tvitova. Tvitovi koji govore o bolesti u ovoj studiji korišćeni su kako bi se uočila pojava gripa, i to je bio uspešan postupak u 9 od 11 američkih gradova koji su bili deo istraživanja.

Pogledajte ostale:

Pogledajte još