Pročitajte sedam "ljubavnih pravila" kako bi veza u kojoj ste bolje funkcionisala

Poštujte jedno drugo
Poštovanje zaista igra ogromnu ulogu u vezi. Ovo bi moglo da bude prvo “ljubavno” pravilo, naročito ako su partneri prilično različiti. Poštujte međusobne razlike koje svako od vas unosi u vezu.

Poradite na razumevanju
Trudite se da uvek razumete jedno drugo, kao i samu dinamiku unutar veze. Mnogim parovima je potrebno i po nekoliko godina kako bi shvatili šta funkcioniše, a šta ne u njihovom odnosu.

Postavite i spoznajte granice
Ni u jednoj vezi ne "cvetaju ruže" non-stop, pa je zato potrebno da partneri budu svesni svojih granica. Ovo bi čak moglo i da vam sačuva vezu kao i da vas zaštiti od konstantnih svađa. Probajte da shvatite kada osoba sa kojom ste u vezi prosto nije raspoložena, pa tako nemojte stalno nešto da je zapitkujete ili probate da ponudite rešenje za svaki problem.

Pronađite međusobne razlike
Kad tad dođe do ispoljavanja međusobnih razlika. To može da bude frustrirajuće, ali isto tako daje i određenu čar odnosu. Volite različitost između vas i partnera, nemojte da vas to plaši.

Borite se za svoju vezu
Mnogi ulete u vezu sa osobom koja je potpuno drugačiji tip od njih, misleći da će ipak sve iči glatko. E, pa, neće. Biće poteškoća i probajte to da razumete. Shvatite da je svaka veza u koju ste već ušli vredna određenog truda i borbe.

Ne uzimajte jedno drugo "zdravo za gotovo"

Jedan od največih problema koji prate parove, je taj što u nekom trenutku jedno drugo počinju da shvataju “zdravo za gotovo”. Niko ne želi da ostane u vezi u kojoj je nesrećam. Uvek imajte to na umu.

Naučite da se šalite i zadirkujete jedno drugo
Naravno da nikada nećete reći nešto “smešno” što se vašem partneru baš i ne bi svidelo, naročito ako je na njegov račun. Šalite se na način za koji mislite daće biti simpatičan oboma.

Ukoliko prihvatite sva ova “pravila”, naročito ako vam u veza u kojoj ste baš i ne ide najbolje, videćete da je vredelo jer je došlo do poboljšanja.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile

Pogledajte još