ON JE RASPLAKAO SVET: Kada je shvatio da umire ostavio potresno pismo ćerki!

Osim toga, uložio je poslednju snagu da sakupi 610.000 evra za Kelino lečenje jer je devojčici takođe na rođenju dijagnostikovan redak oblik malignog oboljenja. Iako je dva puta pobedila rak, postoje velike šanse da se ponovo vrati.

- Pisao sam oko mesec dana, i to je bilo najteže i najpotresnije iskustvo u mom životu. Sve vreme sam razmišljao o tome da neću biti tu za moju malu devojčicu, što mi je stvaralo toliko jaku bol da sam odmah mogao da umrem - rekao je Tom, čije će pismo maloj Keli uručiti njena majka Džoeli Smit kad devojčica dovoljno odraste.

Žalost

Tom je svom najmilijem biću poručio da oseća veliku žalost što neće biti uz nju dok bude odrastala, ali da ona zbog toga ni slučajno ne krivi ljude oko sebe niti svet.

- Moj život sad ističe. Većina očeva i ćerki ima priliku da se igra, druži i razgovara, ali mi nećemo imati to vreme. Ja neću biti tu da te ispratim prvog dana u školu, zagrlim te kad te srce zaboli ili se radujem s tobom kad maturiraš - počeo je Tom svoje pismo.

Hrabrost

Kasnije je poručio ćerki da uvek mora da se trudi da bude srećna, da zna da se zabavi, a posebno je naglasio da mora da bude podrška majci u teškim trenucima i da nikad ne zaboravi da je porodica najvažnija.

- Bori se i uvek veruj u sebe. Ne slušaj ljude koji ti kažu da nešto ne možeš da uradiš. Već sad osećam tvoju hrabrost i znam da ćeš me sigurno učiniti najponosnijim ocem na svetu - istakao je Tom.

Tomove poruke

- Škola jeste važna, ali imaj na umu i da treba da se zabavljaš.
- Molim te, zapamti da te majka obožava i da ti želi najbolje. Zagrli je kad je tužna i pomozite jedna drugoj u teškim vremenima kad mene ne bude bilo.
- Budi prema ljudima onakva kako želiš da se oni odnose prema tebi. Budi ljubazna prema svima koji ti pomažu, i to uvek.
- Nikad nemoj da se smeješ 50 odsto, uvek se smej 100 odsto. Nema smisla da ti govorim da ne budeš tužna kad odem, znam da ćeš biti. I želeo bih tad da budem uz tebe i zagrlim te dok se ne nasmeješ.

BIĆU UZ TEBE I NA VENČANJU

Tom je govorio ćerki i o njenom odnosu s momcima.
- Biraj momke koji će te ceniti i ophoditi se prema tebi kao džentlmeni, koji će te poštovati. Nažalost, srce će ti jednog dana biti slomljeno, ali zapamti, to neće biti kraj sveta. Prebrodićeš sve, a čak iako veza ne bude sjajna i ružno se završi, pokušaj da budeš blaga i fina - istakao je Tom i dodao da će, kad dođe dan njenog venčanja, biti uz nju, da će je posmatrati i biti ponosan i srećan što je našla osobu koju će voleti i ići s njom kroz život.

Izvor: Kurir

Pogledajte još