Istok prekinuo dominaciju Zapada, Irving MVP

Košarkaši Istočne konferencije su tako prekinuli niz od tri poraza u "ol-star" utakmicama. Za najkorisnijeg igrača (MVP) proglašen je Kajri Irving, koji je postigao 31 poen i 14 imao asistencija.

"Ovaj meč smo shvatili lično", rekao je Irving, podsećajući na tri uzastopna poraza Istoka.

Ekipa Zapada je imala i 18 poena prednosti, ali su igrači Istoka postigli poslednjih 10 poena na utakmici i uspeli da "izvuku" pobedu.

Ekipe su oborile rekord po broju postignutih poena na utakmici - 318. Prethodni je postavljen 1987. godine kada je postignuto 303 poena.

"Velika je čast dobiti nagradu MVP. U našem timu ih je bilo više. U stvari svaki igrač na terenu je bio MVP", rekao je Irving.

Karmelo Entoni postigao je 30 poena za Istok, od kojih osam "trojki" što je rekord "ol-star" utakmica. Lebron Džejms dodao je 22 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Pol Džordž 18 poena.

"Želeli smo pobedu. Poslednje tri godine bio sam član ekipe Istoka I svaki put smo izgubili", rekao je Džejms.

U ekipi Zapadne konferencije Kevin Durent i Blejk Grifin postigli su po 38 poena, četiri manje od rekorda "ol star" meča koji drži legendarni Vilt Čembrlen. Grifin se, takođe, istakao araktivnim "zakucavanjima". Kevin Lav dodao je 13 poena i devet skokova, a Stiven Kari 11 poena i 13 skokova.

"Obe ekipe su igrale izuzetno dobro, ali mi smo izgubili", rekao je Durent.

Pre početka utakmice koncert je održao Farel Vilijams, a nastupili su i Neli, Basta Rajms, Snup Dog i Šon Didi Kombs.

Legendarni košarkaš Lejkersa Medžik Dzonson je posle prve četvrtine započeo rođendansku pesmu velikom šampionu Boston Seltiksa Bilu Raselu, koji je proslavio 80. rođendan, a košarkaši su igrali bolje nego što su pevali.

Prvi put u istoriji jedne "ol star" utakmice u američkom ligaškom sportu, meč je sudila jedna žena - Vajolet Palmer.

Pogledajte još