STRUČNJACI SAVETUJU: Evo kad šta da pijete!

Mleko
Mleko sadrži proteine koji pridonose jačanju mišića. Dakle to je napitak koji pijete kad vas bole mišići.

Zeleni čaj/ sok od grejpa
Želite li smršati? U tome vam mogu pomoći zeleni čaj i sok od grejpa. Oba napitka sadrže sastojke koji poboljšavaju rad metabolizma.

Voda/čokoladno mleko/sportski napici
Ovi napici pomažu oporavku tela koje je pretrpelo velik napor. Stručnjaci savetuju da ih pijete nakon vežbanja ili težeg fizičkog rada jer njihovi sastojci pridonose tome da se organizam brže vrati u normalno stanje.

Voda/sok od višnje/kokosova voda

Svi oni koji trče trebalo bi da imaju zalihe spomenutih napitaka. Dobro ih je piti svaki dan jer pridonose zdravlju kostiju i mišića, a olakšavaju i oporavak organizma od napora.

Sok kiselih krastavaca
Ako vas muče grčevi u mišićima, i to posebno u nogama, onda bi bilo dobro da popijete vodu iz teglice s kiselim krastavcima. Naravno, ako vam želudac to može podneti…

Pivo od đumbira
Loše vam je u želucu? Možda bi moglo da pomogne pivo od đumbira. Naime, đumbir hidrira i leči mučninu, a izvrstan je za varenje.

Čaj s medom i ceđeni limun
Kad vas uhvati dosadna prehlada, svaki topli napitak je zdrav. Međutim, najbolje je ipak piti čaj s medom i ceđenim limunom jer to dokazano najbrže rešava neugodne simptome.

Čaj od kurkume
Upala grla može biti vrlo neugodna, ali dobra je vest da postoji prirodni lek koji ga umiruje i pospešuje lečenje. Reč je o čaju od kurkume koji je poznat po svom protivupalnom delovanju.

Napici od aloe vere
Muči vas varenje, tačnije konstipacija (zatvor)? Pomozite sebi bilo kojim napitkom od aloe vere. Možete ga čak i sami napraviti. Aloe vera dokazano umiruje creva i reguliše probavu.

Toplo mleko / čaj od kamilice
Ne možete zaspati? Tu vam u pomoć priskače toplo mleko ili čaj od kamilice jer dokazano umiruju organizam, blagotvorno deluju na živce i izazivaju pospanost, a omogućuju i miran san.

Izvor: Tportal
Foto: sxc.hu

Pogledajte još