Pelegrini: Ne plašimo se Barselone

Fudbaleri Mančester sitija sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Barselone, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. To će biti prvi nastup Sitija u toj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

"Ne plašim se tog duela, pošto moj tim mora da nastavi da se razvija i stekne mentalitet igranja protiv velikih ekipa, bilo da je to u osmini finala ili četvrtfinalu. Nadam se da možemo da pobedimo na domaćem terenu", rekao je Pelegrini, preneo je Dejli Mejl.

"Ovo je dobra prilika da pokažemo koliko smo kvalitetni. Oni su iskusni, imaju odličan tim, najboljeg fudbalera sveta (Lionela Mesija), ali mislim da i mi imamo dobar tim", dodao je on.

U ekipi Sitija neće biti napadača Serhija Aguera i defanzivca Matije Nastasića, ali će u timu biti Samir Nasri, koji se oporavio od povrede.

Mančester siti ove sezone dobro igra na svom terenu, od 20 utakmica nisu pobedili u samo dve i primili su samo 18 golova.

Siti u utakmicu ulazi posle pobede nad Čelsijem od 2:0 u FA kupu, dok je Barselona pobedila u prvenstvu Rajo Valjekano sa 6:0.

"Pojedini igrači su Barselonina prednost, ali ne velika. U poslednje tri ili četiri godine Barselona je najbolji tim sveta i ima mnogo dobrih igrača. Biće spektakularna utakmica. Moramo da igramo agresivno, a nadam se da će rezultat doći. Verujemo u pobedu", rekao je Pelegrini.

Za Siti će igrati i Jaja Ture, koji je tri godine igrao za Barselonu.

"Naši navijači zaslužuju pobedu protiv velikog kluba, kako bi videli kako ekipa napreduje. Barselona je pravi primer, veliki klub sa izuzetnom istorijom. Biće to velika utakmica, a mi imamo želju da se dokažemo", rekao je Ture.

Trener Barselone Herardo Martino rekao je da je zadovoljan igrom svojih fudbalera.

"U dobroj formi ulazimo u meč sa Sitijem, ovo je savršeni trenutak da probamo da se plasiramo u četvrtfinale. Većina naših fudbalera igra prilično dobro", rekao je Martino.

Mesi je protiv Raja bio dvostruki strelac i sa 228 golova na 263 prvenstvene utakmice izjednačio se na trećem mestu liste najboljih strelaca sa Raulom. Ispred njih su Telmo Zara (251) i Ugo Sančes (234).

"Pobeda protiv Raja će nam doneti mnogo samopouzdanja pred predstojeće duele. Utakmica sa Sitijem će biti tesna, pošto oba tima imaju dobre igrače", rekao je fudbaler Barselone Pedro.

Revanš utakmica na programu je 12. marta na stadionu Kamp Nou u Barseloni.

Beta

Pogledajte još