Apple priprema senzor koji predviđa srčani udar

0

Apple bi ove godine mogao ozbiljnije da se predstavi na tržištu nosivih uređaja. Već neko vreme se govori o iWatch pametnom satu, a sada imamo i informacije da Apple priprema senzor koji će predviđati srčani udar, a trebalo bi da se nađe na iWatchu.

Prema izveštajima, Apple priprema senzor, baziran na tehnologiji koja je u stanju da predviđa srčani udar. Tim, predvođen audio ekspertom Tomlisonom Holmanom, će se fokusirati na zvucima koje pravi krv dok putuje kroz arterije osobe.

Međutim, kako bi pomenuti senzor pravilno mogao da detektuje i prati zvuk krvi u telu, ta osoba će morati da nosi uređaj na svom telu. Taj uređaj bi trebalo da bude iWatch pametni sat. Ove tvrdnje potkrepljuje i činjenica da je Apple prošle nedelje angažovao Marsela Malini Malega, koji je ekspert za medicinske uređaje. Takođe, u januaru je potvrđeno da Apple radi na novim aplikacijama za iOS koje se fokusiraju na zdravlje.

Ukoliko se sve kockice poklope i pomenuti senzor ugleda svetlost dana, dolazeći iWatch uređaj bi mogao imati mnogo veći uticaj nego što je iko očekivao.

B.J.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.