Širak nakratko u bolnici zbog gihta

0

Bivši predsednik Francuske Žak Širak kratko je juče boravio u bolnici u blizini Pariza zbog akutnog oblika gihta, otkrili su anonimni izvori.

Novinar agencije Frans pres javio je da je ispred kuće bivšeg 81-godišnjeg predsednika video kola Hitne pomoći i policijske motocikle, a prema izvorima iz vlade, Širak je kasnije primljen u Parisku američku bolnicu.

„On je došao u bolnicu da bi bio podvrgnut ispitivanjima, nakon čega je otišao“, rekao je jedan izvor iz bolnice, dok je drugi izvor blizak Širaku izjavio da se on vratio kući i da je imao „akutni napad gihta… bilo je to veoma bolno, ali nije bilo ništa ozbiljno“.

Širak, koji je 2005. doživeo srčani udar, u decembru je imao i uspešnu operaciju bubrega.

Širak je bio predsednik Francuske od 1995. do 2007. godine, a pre toga je dva puta bio premijer. Smatra se jednim od najpopularnijih političara u novijoj francuskoj istoriji.

Njegova supruga Bernadet je prošlog meseca izjavila kako misli da njen muž verovatno nikad više neće govoriti u javnosti zato što doživljava česte gubitke pamćenja, ali je ipak dodala kako smatra da on je boluje od Alchajmerove bolesti.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.