Srbi na 18. mestu na svetu po ispoljavanju ljubavi

0

Istraživanje o ispoljavanju ljubavi u 136 zemalja sveta koje je nedavno sprovedeno sa idejom da pokaže koji narodi su skloni njenom slobodnom pokazivanju je ustanovilo da se naša zemlja nalazi na 18. mestu, i to između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Kad je osećanje ljubavi u pitanju, na prvom mestu se nalaze stanovnici Filipina, gde se čak 93 odsto ljudi izjasnilo da u svojoj okolini intenzivno pokazuje i oseća ovu emociju, zatim sledi Ruanda sa 92 odsto, Portoriko 90, Mađarska 89, Južni Kipar i Trinidad i Tobago 88, pa Paragvaj – 87, Liban 86, Kostarika i Kambodža 85.

Crnogorci sa 74 odsto prednjače kad je reč o regionu, slede Srbija i BiH sa 72 odsto, dok su Hrvatska i Makedonija iza sa tri procenta manje, a zatim slede Slovenija 68, Kosovo 65 i Albanija sa 64 odsto osoba koje otvoreno ispoljavaju ljubav.

Na začelju liste su građani Jermenije – 29 odsto, ali i stanovnici Uzbekistana, Mongolije, Kirgistana, Gruzije, Belorusije, Maroka, Kazahstana, Moldavije i Tadžikistana, rezultati su istraživanja koje je sprovela američka agencija „Galup“.

„Razlike u osećanju ljubavi u zemljama sveta pojavljuju se zbog kulturnih specifičnosti, tako da je u nekim zemljama ona usmerena prema partneru, a u nekim se najdublja osećanja pokazuju članovima porodice, ali i prijateljima, susedima, saradnicima“, piše u istraživanju u kome je istaknuto da su osobe u tridesetim i četrdesetim godinama najsklonije da pokazuju ovu vrstu osećanja.

Izvor: Kurir
Foto: Morguefile

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.