Srpska aplikacija DiGTy Clock osvaja Google Play Store

Foto: Saša Džambić

Koliko puta ste pogledali na sat i posle jedne sekunde zaboravili koliko je sati, a zatim ponovili istu radnju. Koliko ste vremena bespotrebno izgubili, danas kada vreme košta više nego ikada?

Ovom logikom vodio se i Ivan Ičin, osnivač startapa Labsii, kada je dizajnirao praktičan widget DiGTy Clock, koji će vam znatno ubrzati radnju koju svi ponavljamo više puta na dan - gledanje na sat.

Aplikacija neobičnog dizajna, kako se i naslućuje iz naziva, pokazuje vreme. Ono što ćete prvo prmetiti je da su brojevi minuta znatno veći od onih koji prikazuju sate. Ivan kaže da je to i bio cilj.

Inspiraciju je našao u "Pijanom satu" sa Petrovaradinske tvrđave, čije su kazaljke "naopake".

"Zaključio sam da su naglašeni minuti znatno olakšali gledanje na sat", priča nam Ivan o nastanku aplikacije, "a zatim sam shvatio da to ne postoji na digitalnom satu, ne zato što nema potreba za tim, već zato što niko nije razmišljao o takvom konceptu".

Nesvakidašnji dizajn aplikacje DiGTy Clock prilagođen je vremenu u kom živimo, gde su minuti od velike važnosti. Većina nas kad baci pogled na sat već ima ideju koliko je sati, a ono što ih više interesuje je koliko je minuta.

Isti princip Ičin je primenio i kada je dodavao datum na svoju aplikaciju. Samo se zapitajte - kada niste znali koji je mesec? I koliko puta vas je interesovao samo dan?

(old_image)
Ono što ovu aplikaciju čini primamljivom jeste i jednostavni meni koji će vam olakšati da prilagodite izgled vidžeta po vašem ukusu.

A da postoji velika zaintersovanost za DiGTy Clock pokazuju i povratne informacije i reakcije korisnika. Toliko im se dopao, da su počeli Ičinu da šalju predloge, pa su na vidžet dodati i podaci o vremenu, koji su trenutno u beta fazi testiranja.

Ono što ovaj vidget čini posebnim je mogućnost primene na različitim "pametnim" nosivim gedžetima, a Ivanov cilj je da proizvođači smartfona prihvate ovakav dizajn i koriste ga na svojim uređajima. Što je svakako značajan markentiški instrument, jer se slike smart uređaja sa satom nalaze gotovo na svim reklamnim kampanjama.

Korisnicima Android uređaja iskreno preporučujemo ovaj simpatični vidžet. Besplatan i više nego koristan. Možete ga skinuti OVDE.

J.R.
Pogledajte još