DUBAI: Ani drama sa Kerber, sledeća je Venus

Mnogo znoja prolila je Ivanovićeva za startnu pobedu u Emiratima. Vodila je veliku i izjednačenu, na kraju dramatičnu borbu za osmom teniserkom sveta, a propisno se poigrala sa nervima navijača.

Ipak, Srpkinja u odlučujićim trenucima nije izgubila samopouzdanje, za razliku od brojnih ranijih mečeva, pa je krunisala napore nakon dva sata iscrpljujuće borbe, iskoristivši četvrtu meč loptu.

Posle višestruke razmene brejkova u prva dva seta, u trećem su viđena samo dva, a Ivanovićeva je bila na korak da prokocka "viđenu" pobedu.

Najpre je pri vođstvu od 6:5 ispustila prednost od 40:0 na servis Nemice, a potom je u taj brejku išla od vrha skoro do ponora. Vodila je sa 3:0 i 5:1, međutim, uporna Kerber nije se predavala i uvela je duel u dramatičnu završnicu (6:6).

Srpska teniserka ipak je izdržala nalete protivnice i osvojila dva naredna poena za veliku, ohrabrujuću pobedu u zanimljivom i neobičnom meču.

Ivanovićeva se u osmini finala sastaje sa Amerikankom Venus Vilijams, koja je u ponedeljak savladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6:3, 6:2.

Ranije danas uspešan start imala je i Jelena Janković pobedivši Ukrajinku Marinu Zanevsku sa 6:4, 6:3.
Turnir u Dubaiju igra se za ukupan nagradni fond od dva miliona dolara.

Pogledajte još