Đurić: Nisam dao ostavku i biću dalje tu, uz Partizan!

"Nisam dao ostavku i biću dalje tu, uz klub. U Partizanu jedinstveno donosimo odluke, nastavljamo da radimo ka cilju, a to je sedma uzastopna titula prvaka i iskorak u Evropi. Ja u narednih pet-šest meseci zbog privatnih obaveza i problema neću biti u mogućnosti da budem prisutan kao do sada, zbog čega sam i preneo ovlašćenja na potpredsednike kluba", izjavio je Đurić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj posle sednice UO.

On je podsetio da je već šestu godinu na čelu kluba i naveo da mu mandat ističe u decembru.
"Izborna skupština u Partizanu trebalo bi da bude u decembru, nadam se da ćemo je dobro pripremiti. Odgovorno tvrdim da se neću kandidovati za novi mandat. Učinićemo sve da nađemo prave ljude koji mogu da nastave da rade i koji su dostojni Partizana", kazao je Đurić.

On je naveo da ne vidi osobu koja bi u ovom trenutku mogla da ga nasledi na čelu kluba i istakao da su prethodnih godina čelnici crno-belih sve odluke donosili zajednički.

Najstariji potpredsednik Partizana Ratomir Babić naglasio je da predsednik šampiona Srbije "ne može da se bira po novinama", jer je, kako je naveo, klub iz Humske "ozbiljna organizacija".
"UO je potvrdio prošlonedeljnu odluku Sekretarijata. Verujemo da je to najbolje rešenje i da nam nisu potrebni veliki zahvati i promene, jer uskoro počinje prolećni deo prvenstva. Niko ne može da bira predsednika kluba preko novina, ali su, naravno ko je zainteresovan, otvorena vrata Partizana da dođe i da razgovaramo", rekao je Babić.

On je ponovio da je Partizanu potrebno da pronađe pravu osobu koja će do kraja godine naslediti Đurića i da to "mora da bude neko ko se razume u sport i ekonomiju".

Pogledajte još