Sud odbacio naredbu za premeštanje Ivanovića u KM

"To znači da je usvojena žalba javnog tužioca, koji se protivio njegovom premeštaju", rekao je Vlajić za agenciju Beta i istakao da će sutra ili prekosutra podneti novi zahtev jer smatra da je sud "apsolutno nepravilno odlučio, i bez ikakvog obrazloženja".

On je dodao da je u njegovoj petnaestogodišnjoj praksi u pravosuđu Kosova "ovo prvi slučaj da se javni tužilac protivo premeštanju pritvorenika iz jednog mesta pritvora u drugo".

"Odluka je apsolutno tendenciozna i motivisana nekim drugim razlozima, a ne zakonom", ocenio je Vlajić i dodao da je odluka gde će pritvorenik biti smešten "tehničke prirode", te javni tužilac ne bi trebao da ima veze s njom.

Ivanović je uhapšen 27. januara zbog sumnje da je odgovoran za ubistva Albanaca za vreme i posle rata na Kosovu 1999. godine.

SDP: Stanje Olivera Ivanovića pogoršano

Građanska inicijativa "SDP" Olivera Ivanovića saopštila je večeras da je psihofizičko
stanje Ivanovića "posebno teško" nakon što je sud odbio njegov zahtev da iz Prištine bude premešten u pritvor u Kosovskoj Mitrovici.

"Podsećamo da je gospodin Ivanović u izolaciji jer iz bezbednosnog razloga ne može da se kreće van svoje pritvorske jedinice, što predstavlja još jedan vid pritiska na njega", navodi se u saopštenju GI "SDP".

U toj inicijativi apeluju na međunarodnu zajednicu i Vladu Srbije da se "što aktivnije i energičnije uključe u rešavanje ovog problema kako bi se Ivanoviću omogućilo da se brani sa slobode, jer je u pitanju život nevinog čoveka".

Izvor: Beta

Pogledajte još