Da li u vezi dobijate manje nego što ste zaslužili?

0

Kako biste opisali svoju ljubavnu vezu? Da li ste zadovoljni njome? Donosimo vam listu znakova koji otkrivaju da ste u odnosu koji vam pruža manje nego što zaslužujete…

Foto: Free Digital Photos

Kako pokazuju brojna istraživanja, mnogi ljudi ostaju u lošim vezama i pristaju na odnose koji im pružaju znatno manje nego što zaslužuju. Čine to ponajviše zato što se boje samoće, a i veruju da nijedna veza nije kvalitetna. No kako upozoravaju stručnjaci, pristajanje na manje u vezama dugoročno je vrlo loše i za psihičko i za fizičko zdravlje pojedinca. Otkrivamo vam znakove koji ukazuju na to da ste u lošoj vezi.

Veza vas češće čini loše raspoloženima nego srećnima. Vaš partner vas ne inspiriše da budete najbolji što možete biti. Možda vas često kritikuju i zapravo insistiraju prvenstveno na ispunjenju svojih potreba. Stalno osećate da se morate promeniti – svoje vrednosti, ciljeve ili snove. Morate se promeniti kako bi vas partner prihvatio.

Partner vas zlostavlja emotivno ili fizički.
Možda o tome nikome ne govorite jer vas je sramota. Možda ni sami ne prmećujete da ste zlostavljani…

Partner vas stalno vara, a vi mu ipak dajete nove prilike iako je već nekoliko puta dokazao da mu se ne može verovati.

Previše se žrtvujete. Iako je partner pokazao da ne pravi kompromise u odnosu s vama, vi mu stalno izlazite u susret i nadate se da će promeniti ponašanje prema vama. Negde u sebi znate da se to neće dogoditi, ali ipak ostajete i čekate.

B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.