FK Rad: Morali smo da tužimo Zvezdu

0

Uprava fudbalskog kluba Rad pokušavala je da nađe rešenje sa Crvenom zvezdom oko dugovanja, ali su svi pokušaji propali, tako da je klub sa Banjice na kraju morao da pusti menicu crveno-belima.

Kako je Beti i portalu Mondo (mondo.rs) rečeno u klubu, predstavnici Zvezde nisu došli pred Arbitražnu komisiju FŠ, koja je klubu iz Ljutice Bogdana dala rok od nekoliko dana da se izjasni o tužbi.

Kako je ranije objavljeno, ukupna dugovanja Zvezde Radu su nešto više od 1,8 miliona evra, i to na ime transfera Luke Milivojevića i Aleksandra Pantića.

„Pokušavali smo više puta da se dogovorimo, bili smo spremni i na ustupke, jer nam je novac stvarno potreban. Ali, na kraju nismo više imali gde. Očekujemo presudu u narednih nekoliko dana“, rečeno je u klubu.

Ako Zvezda ne ispuni svoja dugovanja, na kraju sezone neće moći da registruje igrače ni za domaće takmičenje ni za nastup u Evropi.

Nova uprava Rada preuzela je u decembru klub i od tada su igračima i zaposlenima isplaćene četiri plate, mada klub ima još mnogo dugovanja. Kako je rečeno u klubu, Zvezdin dug bi „pokrio“ sva dugovanja kluba sa Banjice.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.