Queens of the Stone Age dolaze na EXIT!

I to nije sve - najverniji fanovi EXIT festivala, imaće priliku da biraju grad u Srbiji u kojem će ovaj festival da bude održan!

Sastav koji predvodi muzičar, multiinstrumentalista, muzički producent i dirty rock guru Josh Homme, predstaviće svoj poslednji album “…Like Clockwork” izdat u junu 2013. Ovo je šesti po redu studijski album benda, koji su publika, ali i kritika sjajno prihvatile, što najbolje dokazuje prvo mesto na Billboard 200 listi najboljih albuma u SAD, ali nominacije za dve Grammy nagrade, između ostalog i za najbolji rock album.

Lista saradnika na albumu je impozantna: Sir Elton John, frontmen Nine Inch Nails-a, Trent Reznor, Mark Lanegan, Nick Olivieri, frontmen Arctic Monkeys-a, Alex Turner, Jake Shears iz Scissor Sisters, kao i stari, dobri prijatelj bend, Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters). QOTSA poznati su po kolaboraciji sa relevatnim muzičarima, a najskoriji primer je nastup supergrupe sastavljene od Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age, Dave Grohla i Lindsey Buckinghama iz Fleetwood Maca, koja je zatvorila ovogodišnje Grammy nagrade uz veliki prasak i kontroverze.

Masni rokenrol zvuk sastava QOTSA na muzičkoj sceni dominira već sedamnaest godina, od 1997. kad ga je oformio Josh Homme, jedna od najuticajnijih ličnosti u rok muzici i jedan od osnivača kultnog sastava Kyuss i član bendova Eagles Of Death Metal i Them Crooked Vultures (sa Dave Grohlom i John Paul Jonesom iz Led Zeppelina). Sastav je do sad osvojio mnogobrojna priznanja publike i kritike i šest puta je nominovan za Grammy nagradu.

Ove godine nikad kraja iznenađenjima! Pratite zvanični sajt EXIT festivala, www.exitfest.org, kao i zvaničnu Facebook stranicu ovog događaja www.facebook.com/QOTSAinSerbia i budite u toku sa svim svežim informacijama o novom festivalu. Pripremite se za nezaboravno leto i nikada luđu EXIT AVANTURU!

Pogledajte još