Uhapšen službenik Komercijalne banke za krađu 4 miliona dinara

0

Službeniku Filijale Komercijalne banke u Zaječaru M. M. (1971) danas je određena mera zadržavanja do 48 sati zbog sumnje da je prisvojio oko 4.000.000 dinara. Još troje zaposlenih udaljeno sa posla

Kako je saopštila danas Policijska uprava u Zaječaru, ovlašćena službena lica Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Zaječaru su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, odredili meru zadržavanja do 48 sati za M. M. službenika Filijale Komercijalne banke u Zaječaru.

M. M je određena ta mera, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera, a osumnjičeni se tereti da je prisvojio za sebe oko 4.000.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

Nakon interne kontrole i provera poslovnih procesa u Ekspozituri u Zaječaru, u decembru 2013. godine, konstatovana je zloupotreba službenog položaja i MUP-u podneta krivična prijava protiv bivšeg zaposlenog radnika Banke M. M.

Organima MUP je predata i dokumentacija kojom se potkrepljuju navodi krivične prijave, nakon čega je MUP sproveo istražne radnje i preduzeo odgovarajuće zakonske mere protiv odgovornog lica.

Zbog nepoštovanja procedura Banke i sumnje u moguće zloupotrebe službenog položaja, Banka je sa posla udaljila još troje zaposlenih u filijali u Zaječaru i ukoliko se sumnje obistine i njima će biti uručeni otkazi i podnete prijave nadležnim organima.

Podrazumeva se da nijedan deponent Banke neće trpeti štetu zbog postupaka i propusta otpuštenih bankarskih službenika.

Do okončanja istrage, Banka se po ovom pitanju više neće oglašavati.

Izvor: Večernje Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.