EVROLIGA: Partizan poražen od Galatasaraja

Crno-beli su pretrpeli šesti poraz i znatno smanjili šanse za plasman u narednu rundu takmičenja, dok je Galatasaraj ostvario treću pobedu sa lepim izgledima da se bori za četvrto mesto u grupi.

Turski tim do vredne pobede vodili su Domerkant sa 18, Arojo sa 16 i Arslan sa 10 poena, dok su u timu domaćina najefikasniji bili Bogdanović sa 23, Lovernj sa 15 i Tepić sa 13.

Utakmica je odigrana pred 14.000 gledalaca u Beogradskoj areni, a sudili su Hoze Martin (Španija), Huan Garsija (Španija) i Edi Vijator (Francuska).

PARTIZAN: Tepić 13, Aranitović, Lovernj 15, Dalo 2, Milutinov 2, Bogdanović 20, Gagić 1, Musli 10, Šalić, Andrić 2, Kinzi, Bezbradica.

GALATASARAJ: Sonmez, Koksal 2, Hertson 9, Acur 3, Akjol 3, Aldemir 6, Mensah-Bonsu 1, Mačvan 7, Arojo 16, Guler 5, Arslan, Domerkant 15.

Iako je bio na klupi na večerašnjoj utakmici, nedovoljno oporavljeni Amerikanac Tarens Kinzi nije odigrao ni minut za Partizan i to je u velikoj meri uticalo na konačan ishod.

Partizan se dobro držao do dva minuta pred kraj, mogao da je uhvati i rezultatski “priključak”, ali je Karlos Arojo raspršio sve snove domaćih navijača o preokretu i pobedi.

Trener crno-belih na ovom meču nije mogao da računa ni na poslednje pojačanje, Aleksandra Pavlovića, koji pravo igranja stiče tek u sledećem kolu ove faze Evrolige.

Crno-beli su odlično počeli utakmicu, predvođeni Bogdanom Bogdanovićem i Milenkom Tepićem, i činilo se da domaćin polako “lomi” meč.

Ipak, Galatasaraj je zahvaljujući raspoloženim Henriju Domerkantu i Karlosu Aroju napravio neverovatnu seriju od 21:4 i potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom koju nije ispustio do kraja.

Ovacije navijača u Areni uoči početka utakmice dobio je košarkaš Galatasaraja, a nekada član crno-belih, Milan Mačvan.

Ekipa Partizana u sledećem kolu Top 16 faze gostuje madridskom Realu, a taj meč igra se 28. februara.

Pogledajte još