Stojanović i Milijaš: Verujemo u osvajanje titule!

"Dugo smo se spremali za nastavak prvenstva i znamo iz iskustva da treba da igramo maksimalno i sa velikom dozom opreza. Znamo šta nas očekuje i cilj nam je titula", rekao je Stojanović novinarima na stadionu Zvezde.

Fudbaleri Zvezde sutra od 18 sati igraju protiv Javora, utakmicu 16. kola Super lige Srbije. Zvezda je druga na tabeli sa 32 boda i ima bod zaostatka za vodećim Partizanom, dok je Javor na 14. mestu sa 15 bodova.

Karte za utakmicu koštaju 100 dinara za severnu tribinu, 200 za istočnu i 300 za zapadnu.

Navijači Crvene zvezde ispisali su grafite u gradovima Srbije da očekuju titulu.

"Mi smo apsolutno svesni toga. Srećemo se svuda sa tim. Od Islanda do Slovenije, svuda postoji ta želja. Mnogo smo radili na tome da usrećimo tu masu navijača ali i sebe", rekao je Stojanović.

U ekipi Zvezde neće biti Miloša Ninkovića zbog povrede kolena, a na treningu su se povredili i Savo Pavićević i Jovan Krneta, pa će se posle današnjeg treninga znati da li će moći da igraju.

Javor je pobedio u prvom kolu Zvezdu sa 4:2, a Stojanović je rekao da sve zavisi od njegovih igrača.

"Sve zavisi od nas. Ako nametnemo svoj tempo mi ćemo kontrolisati meč i odlučiti o njegovom ishodu. Gledao sam Javor, imaju dobre igrače, spremamo se i mislim da sve zavisi od nas", rekao je on.

Stojanović se nije složio sa atmosferom koja se stvorila u javnosti da će "večiti" derbi odlučiti o šampionu.

"Ama baš svaka utakmica odlučuje, svaka utakmica je opasnost za nas. Mi smo i u jesenjem delu prvenstva izgubili u takozvanim malim utakmicama i situacija na tabeli bi bila drugačija da nije bilo tako. Svaki meč je važan", rekao je Stojanović.

Novinari su ga u više navrata pitali o prelaznom roku Partizana i o tome ko je favorit a Stojanović je rekao da ne želi da priča o tome i da ga zanima samo njegova ekipa.

Kapiten Nenad Milijaš rekao je da se raduje početku prolećnog dela prvenstva i da je prvi meč jako važan.

"Jedva smo dočekali početak prvenstva. Igraćemo maksimalno da izborimo pobedu. Prva utakmica nam mnogo znači i zbog samopouzdanja i zbog toga što nam je Javor dužnik iz prvog dela sezone. Svi smo spremni i znamo šta nas čeka", rekao je on.

Ni kapiten vicešampiona Srbije nije želeo da govori o glavnom rivalu za titulu i kazao je da je pritisak dovoljno velik i bez toga.

"Kad igraš u Zvezdi postoji pritisak i bez Partizana. Nisam stvarno gledao njihov prelazni rok, a verujem da smo i mi dobro obavili prelazni rok. Verujem da imamo najbolju ekipu u zmelji i da ćemo to pokazati na terenu. Ne razmišljam o Partizanu i nimalo me ne opterećuju", rekao je Milijaš.

Beta

Pogledajte još