Astro šoping: Kako se koji znak ponaša u kupovini

Ovan ima odličnu intuiciju u kupovini
Poput lovca s misijom, pripadnik ovog znaka u prodavnicu ide od police do police. Nije važno da li kupuje hranu, tehniku ili garderobu, Ovan dobro zna šta želi i neće hteti da odustane dok to ne dobije. Najbolje je da kupuje sam, jer ga drugi obično nerviraju svojim komentarima, a i zbog toga što ne razmišljaju kao on. Loša strana njegovog šopinga je što često ne obiđe više trgovina, pa na kraju često skuplje “prođe”.

Bik je u šopingu praktičar
Pripadnici ovog znaka u trgovinama su strpljiviji od bilo koga drugog. Njihov moto je da pronađu pravu vrednost za novac. Osim toga, najčešće se drže zadatog budžeta i kupuju planski pa su više nego voljni da se cenkaju. Loša strana Bikova u šopingu je to što su poprilično nefleksiblini, pa neće ni uzeti u obzir nešto drugo što im se nudi od onog što su sami zacrtali.

Blizancima je šoping trka na 200 metara
Nestrpljivi pripadnici ovog znaka vole da kupuju, ali na način da odmah vide ono što žele i to po povoljnoj ceni, kako bi iz trgovine mogli da nestanu i sednu na kafu. Za njih je najbolje da u šopingu povedu društvo, jer provode više vremena pričajući nego razgledajući stvari. Njihove mane u šopingu su to što lako može da im se odvuče pažnja, a ako postanu nervozni kupiće i ono što im se ne sviđa, samo da se reše zadatka kupovine.

Rak za šoping mora da bude raspoložen
Za pripadnike ovog znaka se slobodno može reći da će kupiti nešto samo kako bi se bolje osećali, a ako odu gladni u samoposlugu isprazniće sve police. Toga su često i sami svesni, pa će često izbeći kupovinu ako to ikako mogu. Budući da ne kupuju planski, često potroše više nego što mogu da priušte.

Lav je veliki ljubitelj šopinga
Velikodušni pripadnici ovog znaka vole da kupuju za sebe, ali i druge. U šopingu su opušteni i vole da se zabavljaju, bilo sa prijateljima ili boljom polovinom. Koliko god vole luksuzne stvari, jako će ih naljutiti one koje su precenjene, pa će kupiti i nešto što im se ne sviđa toliko, tek da bi se “utešili”.

Devica je majstor izbirljivosti
Pripadnici ovog znaka u trgovinama traže samo ono najkvalitetnije, a ukoliko ne mogu to sebi da priušte, biće na velikim mukama. Oni obraćaju veliku pažnju na detalje, pa će na deklaraciji pročitati i najsitnija slova. Mana im je što su previše izbirljivi, a i često se nakon kupovine pitaju jesu li dobro odabrali.

Vaga se vodi svojim ukusom
Naiđu li na nešto što im se jako sviđa, pripadnici ovog znaka retko će se dvoumiti da li da kupe to. Sigurni su u svoj ukus, mada žele potvrdu i drugih da su zaista odabrali nešto kvalitetno. Mana im je to što će u samostalnom šopingu kupiti previše toga, pa im je dobro da povedu sa sobom nekog ko će ih “kontrolisati”.

Škorpija šopingu pristupa stihijski
Pripadnici ovog znaka mogu da provedu mesece da uopše ne odu u šoping, ali ukoliko požele nove stvari u jednom danu će sve nadoknaditi. Kupovanje na rate za njih je pravo opterećenje i uradiće to jedino ako zaista moraju. Sposobni su da puno potroše na stvari koje im ne trebaju, ali dobra je stvar to što često imaju “crni fond”.

Strelac se gubi u trgovinama...
Pripadnici ovog znaka mogu da obiđu bezbroj prodavnica i da pređu puno kilometara u šopingu. Iako imaju puno volje, sve te stvari na policama im lako odvlače pažnju, pa postaju izgubljeni i više ne znaju šta im treba, a šta žele. Mlađi strelci puno troše i kupuju gluposti, ali kasnije se to menja.

Jarcu je šoping organizovana aktivnost
Pripadnici ovog znaka imaju pripremljen budžet, a i pre odlaska u trgovinu obavezno će proveriti cene na internetu. I sa drugima će razgovarati o tome da oli se isplati da nešto kupe i proučiće sve opcije i savete. Nije im problem da izdvoje više novca za ono što smatraju da vredi, a mana im je to što neće da kupe ono što im se jako sviđa, ako im se ne čini praktično. Zbog toga kasnije žale.

Za Vodoliju je onlajn kupovina super stvar
Pripadnici ovog znaka nemaju problem sa šopingom kao takvim, već sa gledanjem brojnih stvari koje im se ne sviđaju da bi napokon pronašli “ono nešto” za sebe. Ne troše preterano novca, a najbolje je da u sami odlaze u šoping jer će zbog kratkog fitilja izbiti svađa s partnerom. Njihov šoping je definitivno impulsivan.

Ribe se vode intuicijom
Ribe definitivno nemaju pripremljenu listu ili plan za ono što kupuju, oni najviše vole da dođu u trgovinu i “nalete” na ono što im se sviđa. Novac im nije važan faktor, jer će izuzetno uživati ako sebi priušte ono što žele. Mana im je što mogu kupiti i neproverene stvari, pa se posle osećaju prevareno.

Izvor: 24sata

Pogledajte još