Maštovite, a besplatne: Igračke koje će oduševiti vaše mališane

Šta je u kutiji?

Ponekad nije zabavno ono što je u kutiji, već ona sama.

Pre nego što ih bacite, razmislite o maštovitim igrama koju ona može da obezbedi. Pogodne su za puzanje kroz njih, sedenje ili crtanje po njima, pravljenje raznih objekata. Deca obožavaju velike kartonske kutije od kojih mogu da naprave kuću.

Rolne za zabavu

Kartonske rolne od ubrusa i potrošenih folija mogu da budu zabavne za najmlađe. I vaša beba će uživati dok gleda kroz njih stvari u kući i lica roditelja. Deca mogu da valjaju stvari preko njih, duže rolne mogu da budu odlični mačevi i teleskopi.

Stari papir

Stare novine još mogu da "ispričaju" priču za mališane. Sklopite ih u papirne čamce, kape, cvetove, avione... Napravite figurice od njih i iznenadite vaše klince.

Papirne lopte

Pomozite detetu da od stranica starih magazina napravi šarene lopte. Mala deca mogu da ih bacaju po kući bez bojazni da će nešto razbiti, a veća mogu da vežbaju gađanje mete.

Put sa preprekama

Napravite detetu u dvorištu ili dnevnoj sobi avanturu sa preprekama. Neka se penju po jastucima, puze ispod stolova i stolica, kroz kutije, skaču po obeleženim poljima i održavaju ravnotežu na klupi.

Kuća-kućica

Dajte zadatak deci da naprave kuću, tako što će da sastave nameštaj i prekriju ga ćebićima i čaršafima. Elemente mogu da osmisle od jastuka i sudova. Vodite samo računa da "građevina" bude stabilna i bezbedna!

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još