Policija u Ankari upotrebila suzavac i vodene topove protiv studenata

0

Turska policija upotrebila je danas suzavac i vodene topove protiv nekoliko stotina studenata koji su demonstrirali na Univezitetu u Ankari.

Vlada da podnesi ostavku“, „Lopove Erdogane“, uzvikivala je okupljena masa, uglavnom studenata, u okviru univerzitetskog kampusa gde su postavili improvizovanu barikadu.

Juče su u Turskoj objavljeni audio snimci u kojima se navodno čuje kako turski premijer daje na raspolaganje svom sinu veliku količinu novca usred korupcionaške afere.

Telefonski razgovor koji je bio postavljen na Jutjubu, navodno otkriva da je Erdogan tražio od svog sina Bilala da skloni milione evra u gotovini koji su sakriveni u nekoliko kuća.

Bilal, kako se čuje, u jednom trenutku kaže da „ima 30 miliona evra i više“.

Navodni razgovor koji je procurio u javnost dogodio se 17. decembra prošle godine – istog dana kada su ključni premijerovi politički istomišljenici uhvaćeni u policijskoj raciji povezanoj sa istragom o korupciji koja je uzdrmala tursku vladu.

Malo kasnije iz Erdoganove kancelarije saopšteno je da snimci razgovora nisu pravi i da će biti preduzeta pravna akcija protiv onih koji su odgovorni za obmanu javnosti.

„Snimci su … proizvod nemoralne montaže i potpuno neistiniti“,
naveo je kasno sinoć Erdogan u saopštenju pošto je procurio optužujući materijal na internet mreži.

Izvor: Blic/ foto: AP

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.