LŠ: Šalke se nada čudu protiv Reala

Fudbaleri Šalkea sutra od 20.45 u Gelzenkirhenu igraju protiv devetostrukog evropskog prvaka Real Madrida prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

"Biće nam potrebno malo čudo. Biće teško, ali ne ulazimo u duel samo da bismo na kraju utakmice razmenili dresove", rekao je Keler.

Šalke će pokušati da iskoristi loše rezultate Reala u Nemačkoj prethodnih godina. Kraljevski klub je pobedio samo jednom u poslednjih 25 utakmica u Nemačkoj, izgubio je 18 mečeva, uključujući i poraz od 1:4 prošle sezone, u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Borusije iz Dortmunda.

Šalke u utakmicu ulazi posle remija bez golova protiv Majnca u prvenstvu, ali je u sedam uzastopnih utakmica bez poraza. Fudbaler sredine terena nemačkog tima Kevin-Princ Boateng rekao je da i pored toga njegova ekipa u meč ulazi sa puno samopouzdanja, a golman Ralf Ferman veruje u uspeh.

"Borusija iz Dortmunda je prošle sezone pokazala da Real nije nepobediv", rekao je Boateng.

U ekipu Šalkea, posle povrede članka, vratiće se Julijan Draksler. On je pohvalio napadača Reala Kristijana Ronalda i rekao da njegova ekipa nema šta da izgubi u tom duelu.

"Ko ne voli Ronalda? On je trenutno najbolji fudbaler sveta, pa kako da ga ne volite? U prvoklasnom timu Real Madrida on se ipak ističe. Nadam se da možemo da im upropastimo posao. Borićemo se za rezultat koji nam ostavlja šansu u revanšu", rekao je Draksler.

"Svi se radujemo utakmici, klub, igrači, treneri i navijači. Nemamo šta da izgubimo", dodao je.

Real je u subotu pobedio Elče sa 3:0 i preuzeo prvo mesto na tabeli Primere prvi put od 2012. godine. Ekipa Karla Ančelotija je neporažena u 26 utakmica, a u tim će se vratiti najbolji fudbaler sveta u prošloj godini Kristijano Ronaldo, koji je pauzirao tri meča zbog suspenzije u domaćem prvenstvu.

Real igra dobro u odbrani - u 26 utakmica primio je 16 golova, a svega tri u poslednjih 14 mečeva.

"Dobro se branimo, još možemo da napredujemo. Ekipa je u sjajnoj formi. Liga šampiona je veoma posebno takmičenje za nas, radujemo se utakmici", rekao je defanzivac Rafael Varan.

Trener Reala nema problema s povredama igrača.

Revanš utakmica igra se 18. marta od 20.45 na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Pogledajte još