Tadić: Vlast da ne drži jedan čovek

0

Lider NDS-a Boris Tadić kaže da su izbori 16. marta važni jer se ne sme ponoviti greška iz 1990-ih godina kada je sva vlast bila u rukama jednog čoveka.

Foto: Nenad Petrović / Beta

„Nikome nije dobro da ima svu vlast u svojim rukama – ni onome ko je ima, a ni građanima“, ocenio je Tadić u Jagodini.

Tadić je ocenio da „ova vlada ima jednu osobinu: da se obračunava sa ljudima, ali ko god se obračunava sa ljudima nije u stanju da se obračuna sa problemima koji čekaju iza ugla“.

Tadić je kazao da sadašnja vlada ne pokazuje sposobnost da reši centralni problem građana, a to je borba protiv siromaštva i borba za bolju privredu.

„Opale su investicije za skoro četiri puta, produbljeno je zaduživanje i ubrzano tri puta. Svi parametri ekononije i privrede su katastrofalni“, rekao je Tadić.

Govoreći o uspostavljanju vladavine prava i suzbijanju korupcije, Tadić je rekao da je „hapšenje samo jedan segment borbe protiv korupcije“, dok je „mnogo važnije da dođe do osude na osnovu stvarno izvedenog sudskog procesa i na osnovu verodostojnih dokaza“.

Tadić je ocenio da su uspostavljanje vladavine prava i suzbijanje svih vrsta nepravilnosti mogući samo u bogatom društvu jer siromaštvo i loša privreda vode u korupciju.

„Borba za ekonomiju i nove investicije je najvažnija borba ovog vremena. Za skoro svako treće dete danas u Srbiji postoji opasnost da će živeti u siromaštvu ukoliko se nešto u ekonomiji i privredi ne promeni“, ukazao je Tadić.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.