Kako će se plaćati taksi od aerodroma: Po novom cenovniku ili taksimetru?

Na osnovu novog cenovnika taksi od aerodroma do Ledina, Novog Beograda ili Zemuna biće jeftiniji za 400 dinara dok će putnici na vožnju do Mladenovca moći da uštede i svih 2.000 dinara. Aleksandar Bijelić iz Udruženja taksista Srbije istakao je da će cene vožnje sa aerodroma pojeftiniti za 30 odsto, jer je primera radi do Lazarevca do sada koštala 8.000 dinara.

Bez obzira na niže cene vožnje u pojedinim zonama, ovakav cenovnik bi opet bio “kec u rukavu” taksistima koji na aerodromu rade mimo taksi vaučera.

Aleksandar Trajković, samostalni taksista koji sa aerodroma vozi mušteriju bez taksi vaučera, tvrdi da se “jedino stvarno kradu građani koji plaćaju fiksnu taksi cenu”

"Cena vožnje od aerodroma do Ledina na osnovu taksimetra je svega 600 dinara, a po novom cenovniku košta 1.400 dinara, pa vi vidite ko je tu stvarno oštećen"
, kaže Trajković.

PREDLOG NOVIH FIKSNIH CENA TAKSIJA OD AERODROMA

Zemun i Novi Beograd (do Save i Dunava) - 1.400 dinara
Centar (Stari grad, Palilula, Vračar, Savski venac, Čukarica, Voždovac) - 1.800
Borča, Jajinci, Kaluđerica i ostala rubna naselja - 2.200 dinara
Železnik, Ostružnica - 3.000 dinara
Sopot, Barajevo, Obrenovac - 4.500 dinara
Lazarevac, Mladenovac - 6.000 dinara

Vlasnik i direktor “Beogradskog taksija” Zlatan Zlatković, čiji je video snimak o ponašanju taksista na dolaznom terminalu aerodroma pokrenuo priču o uređenju taksi prevoza, smatra da je najpravednije da se cena vožnje od aerodroma određuje na osnovu taksimetra.

"Moj predlog je da radnik na info pultu pomogne putniku tako što će mu izračunati na osnovu kilometraže koliko može koštati vožnja do njegove destinacije i odrediti maksimalnu cenu. Ta cena ne bi smela da bude više od pet odsto skuplja u odnosu na uobičajenu cenu taksi vožnje do te destinacije"
, ističe Zlatković.


Blic

Pogledajte još