Anesteziologu 10 godina zatvora: Seksualno zlostavljanjao 21 pacijentkinju

0

Kanadski anesteziolog Džordž Dudnot je danas na sudu u Ontariju osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina zbog seksualnog zlostavljanja 21 pacijentkinje za vreme dok su one bile pod anestezijom, ali u svesnom stanju.

Dudnot je u novembru proglašen krivim zato što je tokom četiri godine, između 2006. i 2010, ljubio, dirao i primenjivao oralni seks nad pacijentkinjama u bolnici „Nort Jork“ u Torontu, prenela je agencija AFP.

Žrtve su bile svesne onoga što se događa, ali nisu mogle da se pomeraju, navelo je tužilaštvo.

Sudija Dejvid Mekoums je rekao da su pomenuti zločini „šokantni i vredni prezira“. „Njegovi postupci su naneli ogromnu štetu i krajnje su odvratni“, istakao je on.

Odbrana je tokom suđenja tvrdila da žrtve nisu zlostavljane, već su imale živopisne snove seksualne prirode kao posledica delovanja sedativa, za koje je poznato da znaju da zavaraju um, tako da Dudnot nije mogao da ih zlostavlja a da to ne primete drugi lekari prisutni u operacionoj sali, a od kojih je anesteziolog bio odvojen tek tankom pregradom.

Jedan naučnik je na sudu potvrdio da sedativi mogu da izazovu halucinacije, ali je dodao da je malo verovato da bi sve žrtve, koje se međusobno nisu poznavale, istovremeno iznele slične optužbe protiv doktora.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.