Prvih 2.000 karata za Mejdene planulo širom sveta!

Ulaznice su od danas (sreda) u redovnoj prodaji preko Eventima, i, kako se navodi u saopštenju, najniže su na celoj "Maiden England" turneji. Koštaju 2990 dinara za Parter 2, 3500 za Parter 1 i 4500 dinara za Fan Pit. Karte se prodaju na preko 40 mesta u Beogradu, među kojima su blagajne Doma omladine, Kombank arene, Bilet centar na Trgu republike i prizemlje SC „Ušće“. Ulaznice mogu fizički da se kupe u svim većim gradovima u zemlji putem lanca „Win Win“ prodavnica, ali i na dodatnih nekoliko stotina mesta širom Srbije i regiona čije se adrese i telefoni mogu pronaći pretragom na sajtu Eventima.

Članovi globalnog fan kluba Iron Maidena imali su posebnu priliku već juče da putem Interneta osiguraju svoje ulaznice što je rezultiralo sa prvih 2.000 ulaznica u samo jednom danu i to širom sveta! Fanovi iz Južne Amerike i okolnih zemalja bili su među najbržima, a ulaznice se se prodale u više od 20 različitih zemalja, među kojima su i neki od najvernijih fanova iz Srbije. Velika se poseta očekuje i iz regiona, s obzirom da je koncert u Beogradu jedini na području bivše Jugoslavije, ujedno i jedan od samo 17 koliko će ih Brus Dikinson i kompanija održati tokom ove godine.

Ovo će biti njihov prvi spektakl pod otvorenim nebom u Srbiji još od gostovanja u Beogradu 1981, a posle dva rasprodata koncerta na Beogradskom sajmu 2007. i u Areni 2009. kada ih je gledalo blizu 40.000 ljudi! Zanimljivo je i da Iron Maiden u Srbiju dolaze svojim avionom „Ed Force One“ (Boing 757) kojim lično pilotira Dikinson!

Specijalni gosti na ovom koncertu, kao predrupa, biće popularna švedska metal atrakcija Ghost, nedavno nagrađena i glavnom švedskom diskografskom nagradom „Grammis“ za album „Infestissumam“. Sve popularniji skandinavski bend se sastoji od pet bezimenih utvara i frontmena Pape Emeritusa II, a iako im identiteti još nisu otkriveni, jedan od članova je rekao da je samo pitanje vremena: „Mislim da smo mogli da zadržimo to za sebe jer nije bilo ovakve zainteresovanosti za bend, a to će se promeniti“. U oktobru su izbacili EP sa pet obrada tuđih pesama pod nazivom „If You Have Ghost“, čiji je producent bio Dejv Grol, a kako upućeni tvrde, lider Foo Fightersa povremeno nastupa uživo sa bendom kao njihov anonimni bubnjar!

Pogledajte još