Misteriozna devojka stoji i ćuti nasred Podgorice

0

Misteriozna devojka već dva dana nepomično stoji na centralnom gradskom trgu u Podgorici sa porukama “Ne” i “Ne smijemo” i privlači pažnju brojnih prolaznika.

Mlada žena, obučena u belu, dugu, satensku haljinu, lica prekrivenog belom bojom i izraženo našminkanih očiju, već drugi dan nepomično stoji na trgu na po par sati i privlači pažnju brojnih prolaznika.

Ona ćuti, ne pomera lice; u rukama je danas držala beli papir na kome je crvenim slovima ispisano “Ne smijemo”, dok je juče poruka glasila “Ne”.

Devojka na trg dolazi oko podneva i tu ostaje par sati. Slučajni prolaznici je uglavnom ne provociraju, već je sa znatiželjom posmatraju. Mnogi je fotografišu.

Neki od prolaznika sa kojima je razgovarala Beta ocenjuju da je reč o revoltu, nezadovoljstvu ukupunom situacijom u društvu. Drugi pak smatraju da njena pojava i poruka znače – protivljenje braku.

Pojedini prolaznici ukazali su Beti da sve podseća na performans koji je u Prijedoru prošle godine izvela Jelena Topić (29), studentkinja fakulteta umetnosti, koja je više od 30 dana po nekoliko sati dnevno stajala na trgu.


Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.