Amazonija 3D

Film „Amazonija 3D“ je snimljen u brazilsko-francuskoj produkciji. Bilo je potrebno čak sedam godina da poznati francuski reditelj Tijeri Ragober dođe do finalne verzije. Ragober i njegov tim su proveli dve godine samo spremajući se za snimanje ovog ostvarenja u gustim šumama Amazonije, sarađujući sa biolozima i naučnim ekspertima. Cilj filmske ekipe je bio da sagledaju dinamiku života u Amazoniji na pravi način i da posle verno dočaraju svaku sekvencu na bioskopskom platnu.

Radnja filma prati malog majmuna Konga koji je rođen i odrastao u zarobljeništvu. Nakon pada aviona Kongo je sam i izgubljen u džungli Amazonije. Nepripremljen, mali majmun se oseća bespomoćno na iznenadnoj slobodi. Suočen sa novim svetom prekrivenim gustom i bujnom vegetacijom, on mora da pronađe svoj put i zaobiđe zamke koje mu priroda postavlja.

Sporedne uloge u ovom filmu igra oko 5000 različitih životinjskih i 40000 biljnih vrsta, kao i 2,5 miliona raznih insekata, svi stanovnici ogromne i raznovrsne amazonske prašume.

Film je premijerno prikazan na 9. Kids Festu prošle godine, a zbog velikog interesovanja gledalaca 27. februara stiže i na redovan bioskopski repertoar.

Pogledajte još