Nikolićev savetnik i njegov brat jedini oslobođeni za pljačku 736 miliona dinara

0

Pavle Bašić, član Saveta za privredu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, oslobođen je pre dva dana optužbe da je deo grupe koja je oštetila IKL za 736 miliona dinara. Specijalni sud oslobodio je optužbi i savetnikovog brata Gordana Bašića, piše "Blic".

U grupi protiv koje je vođen sudski postupak tri i po godine, njih dvojica su jedini oslobođeni optužbi. Najstroža kazna, šest godina zatvora, izrečena je prvooptuženom Zoranu Ćopiću, članu Šarićeve grupe.

Bašić je sa bratom suvlasnik preduzeća „Agrokop“, „Kvantum“ i „Tandem financijal“, a 2005. su prema istrazi kupili 30 odsto akcija državnog paketa IKL.

Oktobra 2010. u uhapšen je Gordan u policijskoj akciji, a Pavle je uspeo je da izbegne hapšenje i za njim je raspisana poternica. Prema podacima policije on se krio u Novom Sadu, i to uz pomoć jednog tamošnjeg advokata, piše „Blic“.

Pavle Bašić se i tokom sudskog postupka u javnosti pojavljivao sa predsednikom Nikolićem. Marta prošle godine na otvaranju staklare u Paraćinu je predstavljen kao savetnik.

Juče u Predsedništvu nije bilo moguće dobiti precizan odgovor koja je uloga Bašića – savetnik predsednika ili član Saveta za privredu. Savetnica za medije predsednika Stanislava Pak na sva pitanja je odgovarala sa: “On nije zaposlen u kabinetu”.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.