Nikolićev savetnik i njegov brat jedini oslobođeni za pljačku 736 miliona dinara

U grupi protiv koje je vođen sudski postupak tri i po godine, njih dvojica su jedini oslobođeni optužbi. Najstroža kazna, šest godina zatvora, izrečena je prvooptuženom Zoranu Ćopiću, članu Šarićeve grupe.

Bašić je sa bratom suvlasnik preduzeća „Agrokop“, „Kvantum“ i „Tandem financijal“, a 2005. su prema istrazi kupili 30 odsto akcija državnog paketa IKL.

Oktobra 2010. u uhapšen je Gordan u policijskoj akciji, a Pavle je uspeo je da izbegne hapšenje i za njim je raspisana poternica. Prema podacima policije on se krio u Novom Sadu, i to uz pomoć jednog tamošnjeg advokata, piše "Blic".

Pavle Bašić se i tokom sudskog postupka u javnosti pojavljivao sa predsednikom Nikolićem. Marta prošle godine na otvaranju staklare u Paraćinu je predstavljen kao savetnik.

Juče u Predsedništvu nije bilo moguće dobiti precizan odgovor koja je uloga Bašića - savetnik predsednika ili član Saveta za privredu. Savetnica za medije predsednika Stanislava Pak na sva pitanja je odgovarala sa: “On nije zaposlen u kabinetu”.

Izvor: Blic

Pogledajte još